Inzicht in Mobiele Dataverbruik

Ze doen er allemaal heel geheimzinnig over, maar hoeveel internet data gebruik je werkelijk? Met de mobieltjes (smartphone) van tegenwoordig hoef je niets te doen en ze gebruiken automatisch data voor van alles en nog wat en zonder dat je het merkt. En alle providers willen af van het onbeperkte mobiel internet, van de ene kant begrijpelijk gezien hoeveel data dat het slurpt en als er te veel mensen op een plek staan of zitten, het bijna onmogelijk word om up en te downloaden. En aan de andere kant hebben ze je lekker gemaakt, maar als je over je datalimiet gaat, zijn de kosten zo als gewoonlijk en de providers kennende niet mals. Dus wees voorbereid en weet wat je ongeveer verbruikt.

T-Mobile heeft tegenwoordig op ”My T-Mobile” een ‘datateller’ zichtbaar. De datateller geeft je inzicht in je dataverbruik. Daarnaast is er de mogelijkheid om na het bereiken van de datalimiet, deze te resetten via My T-Mobile. De datateller is niet direct zichtbaar op de My T-Mobile startpagina, je kunt hem bereiken via de link ‘status overzicht internetgebruik’.

Maar dat geeft natuurlijk niet een volledig overzicht als je veel via WI-FI internet. Met de Android app: My Dat Manager” (gratis) kan je mooi inzicht krijgen in wat je via mobiel, WI-FI, en via data roming aan mobiele internetdata verbruikt, en je kan ook limieten instellen die je waarschuwen als je daar overheen gaat en niet te vergeten dat het ook bijhoud hoeveel afzonderlijke applicaties gebruiken. Ik heb het geluk dat ik thuis en op mijn werk WI-FI heb en in de Haagse binnenstad kan je geen voet verplaatsten of je word bestraald met tientallen inlog plaatsten.

Mijn data verbruik van vorige maand was 147 MB via mobiel en 600 MB via WI-FI en deze maand zat ik via WI-FI al na 6 dagen aan de 100 MB en mobiel na 9 dagen, na intensief gebruik van het navigatie systeem bij het wandelen. Meten is weten en vind het gewoon leuk om te zien wat je eigenlijk verbruikt.