Websitebouwer Hilbrand Edskes geruineerd door RealPlayer advocaat Peter Claassen

Realplayer heeft een ex parte procedure (rechtszaak zonder wederhoor) aangespannen tegen Hilbrand Edskes. Omdat hij alleen maar op codecpack.nl linkte naar concurrerende software van Real Alternative,, waarbij Realplayer beweerd dat die inbreuk maakt op zijn patenten. En hoe moet je als buitenstander in godsnaam weten dat die twee aanbieders van tweederangs software mot met elkaar hebben??? Lees op webwereld.nl hoe het zit: RealNetworks wil smartegeld om hyperlink en hier kan je lezen hoe advocaat Peter Claassen (kijk naar zijn grimas) het leven van Hilbrand Edskes onmogelijk maakt: Hyperlink ruineert websitebouwer

Dit heeft naar mijn inziens niets met recht en rechtssysteem te maken. Het recht voor ieder gelijk? Aan mijn reet! Dit is pure juridische intimidatie en chantage. Gewoon geld uit je zak kloppen voor niets, je leven vergallen. Dit is gewone legale misdaad in mijn ogen en daar kan ik echt woest om worden en internetrecht expert Engelfriet in mindere maten ook.

Update 01: De reactie 29 van Wim ten Brink op blog.iusmentis.com geeft misschien een aanvullend beeld en motivering over de zaal Hilbrand Edskes: ”Overigens, als je zoekt op de naam: Hilbrand Edskesâ dan zie je dat hij niet alleen websites beheert maar kennelijk ook programma’s maakt! En hij maakt ook andere tooltjes die hij vervolgens weggeeft. Hij heeft best een lange, aktieve geschiedenis. En hoewel Edskes alleen maar een link naar dit programma heeft aangeboden zou het in theorie ook kunnen dat hij er ook aan heeft meegewerkt of zelfs dat hij de bouwer is.” en hier nog een interessante reactie van Wim ten Brink. En nu afwachten naar verdere info en afwachten hoe het gaat aflopen.

Update 02: Deurwaarder RealNetworks gijzelt computersRealNetworks kreeg toegang tot bewijs van een particulier zonder toestemming van de rechter. Deurwaarder en advocaat hebben twijfelachtig gehandeld en er is ook twijfel over de urgentie: webwereld.nl

Update 03: Vijf technische blunders van RealNetworks (webwereld.nl)

Dus bij update 02 en het lezen van het artikel is het devies: Je mag geweld tegen ”deurwaarder” gebruiken die zonder gerechtelijk bevel en begeleiding van politie je spullen proberen in beslag te nemen. Het is gewoon diefstal of zie ik het verkeerd?

Update 04: RealNetworks verliest rechtszaak om hyperlink
webwereld.nl/nieuws/108438/realnetworks-verliest-rechtszaak-om-hyperlink

Hyperlink naar Real Alternative geen auteursrechtinbreuk
dirkzwagerieit.nl/2011/11/02/hyperlink-naar-real-alternative-geen-auteursrechtinbreuk

De link is slechts een bewegwijzering
boek9.nl/berichten/de-link-is-slechts-een-bewegwijzering

Update 05: RealNetworks acht redirects op website onmogelijk (webwereld.nl)

10 gedachten over “Websitebouwer Hilbrand Edskes geruineerd door RealPlayer advocaat Peter Claassen”

 1. Het gaat niet om patenten. Software patenten bestaan gelukkig in Europa (nog) niet. Octrooi op software is een hersenscheet die voornamelijk in de VS probeert innovatie te remmen en ad hoc rechtzaken te starten. Hoewel ik onze triggerhappy overheid er wel toe in staat zie om de kleine man totaal te slopen als een Amerikaans bedrijf dat graag wil zonder reden of recht.

  Het gaat om een copyright of licentie claim waarbij de software mogelijk onderdelen bevat die van RealNetwork zijn. Lijkt me raar gezien die lui alleen maar troep maken, maar dat is de claim.

  1. Patent, licentie of copyright, ben niet zo van de nuance al ligt daar in een wereld van verschil. Het gaat in ieder geval boven mijn pet dat zulke rechtszaken worden gevoerd voor zulke bedragen om uiteindelijk waardeloze gratis software waar overal aangeboden word. En volgens mij is Realplayer ook gratis te downloaden. Dus het verlies zal wel in de marge zijn.

   Zal wel naïef van mijn zijn 😉

   1. Wat mij vooral stoort is het gegeven dat totale IT nitwits dolgraag zulke tech-trolls willen bedienen zonder ook maar een iota te snappen wat er aan de hand is. Ons zwakke excuus voor een regering en volksvertegenwoordiging zijn een stel digibeten (met eurotekens in de ogen) bij elkaar en rechters laten zich dus zo makkelijk bedotten door advocaten tuig zoals enfant terrible Claassen.

    Mocht europees patent op software trouwens echt mogelijk worden, dan kan je je solo IT bedrijfje wel opdoeken, want mocht je succesvol blijken, dan schend je vast een patent volgens de big boys.

   2. Wat mij vooral stoort is het gegeven dat totale IT nitwits dolgraag zulke tech-trolls willen bedienen zonder ook maar een iota te snappen wat er aan de hand is. Ons zwakke excuus voor een regering en volksvertegenwoordiging zijn een stel digibeten (met eurotekens in de ogen) bij elkaar en rechters laten zich dus zo makkelijk bedotten door advocaten tuig zoals enfant terrible Claassen.

    Mocht europees patent op software trouwens echt mogelijk worden, dan kan je je solo IT bedrijfje wel opdoeken, want mocht je succesvol blijken, dan schend je vast een patent volgens de big boys.

   3. Wat mij vooral stoort is het gegeven dat totale IT nitwits dolgraag zulke tech-trolls willen bedienen zonder ook maar een iota te snappen wat er aan de hand is. Ons zwakke excuus voor een regering en volksvertegenwoordiging zijn een stel digibeten (met eurotekens in de ogen) bij elkaar en rechters laten zich dus zo makkelijk bedotten door advocaten tuig zoals enfant terrible Claassen.

    Mocht europees patent op software trouwens echt mogelijk worden, dan kan je je solo IT bedrijfje wel opdoeken, want mocht je succesvol blijken, dan schend je vast een patent volgens de big boys.

 2. Mee eens. Ik hoop dat de civiele rechter korte metten maakt met RealPlayer en zijn dure advocaat.

 3. Mee eens. Ik hoop dat de civiele rechter korte metten maakt met RealPlayer en zijn dure advocaat.

Reacties zijn gesloten.