Grof zeezout word in Nederland verkocht als een delicatesse en een stuk duurder dan gewoon fijn zout. Maar heb je ooit afgevraagd hoe dat komt, of het terecht is en waarom het prijsverschil zo groot is??? Een kilo fijn zout kost pak weg niet meer dan 60 cent als je de goedkoopste verpakking pakt, maar als je een beetje leuk verpakte grof zeezout met leuke exotische omschrijving koopt, kost het je heel snel 5 euro voor 250gr.
AkzoNobel is natuurlijk niet gek en komt zelf met Jozo Grof Zeezout 500g verpakkingen voor ruim 1.70 en loopt daar niet mee te koop en meestal te vinden helemaal onderaan in de schappen van de Albert Heijn. Wetenschappelijk gezien maakt niet veel uit waar zout vandaan komt, of het uit de zee of onderste lagen van de aarde. De chemische samenstelling en smaak zijn exact het zelfde, maar het prijs verschil tussen de fijne variant en de groffe is eigenlijk niet te verklaren en meer een marketingtruck om je onwijs veel geld uit je zak te kloppen voor iets dat bijna geen drol kost en op de wereld ruim voorradig is. Het is maar net hoe je de molen om het zout te malen instelt.
Zou Zeggen Kansen Voor Kleine Importeurs Met Webwinkeltjes?
@SirCumSized: En dat is me vele andere dingen ook zo, waar je afvraagt, waarom zo'n prijsverschil.
@Lisa: Dat dan weer wel, omdat ze niet slim genoeg waren om zeewater te koken 🙂
Het is in iedergeval en stuk goedkoper dan een paar honder jaar geleden 😉
Goed om nog eens onder de aandacht van de consument te brengen. Keuringsdienst van Waarde heeft er ook al eens een item aan besteed en wat bleek: zout is zout
Dis van strooizout tot en met "luxe" oceaanzout het is gewoon gekristaliseerd zout in een gewone of luxe verpakking en je betaald voor de "vorm"
Gelukkig weten ze dat in de zuidelijke landen wel maar hier nog niet…..