Nieuwe EU uitvoeringsverordening staat forse verhoging toegestane radioactiviteit voedsel uit Japan toe

Nieuwe EU uitvoeringsverordening staat forse verhoging toegestane radioactiviteit voedsel uit Japan toe. Je weet nu in ieder geval dat handel voor de gezondheid van mensen gaat: UITVOERINGS VERORDENING (EU) Nr. 297/201, punt 3: 22-1287, 944/89 en verordening (Euratom) nr. 770/90, dat zijn de waarden waarmee met 20x en meer, ten gevolge van een nucleair ongeval word toegestaan.

Een gedachte over “Nieuwe EU uitvoeringsverordening staat forse verhoging toegestane radioactiviteit voedsel uit Japan toe”

  1. Kamervragen PvdD (Partij voor de Dieren)over verhoging norm radioactiviteit in voeding: http://www.nieuwsbank.nl/inp/2011/03/31/H116.htm

    31-03-2011 – Partij voor de Dieren stelt Kamervragen over ongewenste en gevaarlijke maatregel.

    De Partij voor de Dieren vindt het onbegrijpelijk dat Brussel tijdens een kernramp zoals deze nu plaatsvindt in Japan, de normen voor radioactiviteit in voeding oprekt in plaats van aanscherpt. Brussel beroept zich op afspraken die zijn gemaakt na Tsjernobyl, waardoor er bij een nucleaire noodsituatie meer straling is toegestaan in voedsel. Maar op dit moment is er in Europa geen sprake van een nucleaire noodsituatie, noch van dreigende voedseltekorten. De Partij voor de Dieren vraagt daarom de regering om de verhoging van de normen voor Nederland niet te accepteren.

    Radioactiviteit in voedingsmiddelen kan schade veroorzaken voor de volksgezondheid. De Partij voor de Dieren ziet de normverhoging daarom als een ongewenste en gevaarlijke maatregel. De verhoging van de normen is afgelopen weekend door Brussel afgesproken en is niet afzonderlijk gemeld aan de Tweede Kamer. Consumentenorganisatie `Foodwatch' luidde woensdag hierover de noodklok. De Partij voor de Dieren vraagt de regering de verhoging van de toegestane waarden niet te accepteren en in plaats daarvan in te zetten op een invoerverbod van levensmiddelen en diervoeders uit Japan.

Maak mij blij en geef reactie :D