Schandalig!!! Voedselbank schreeuwt om hulp

Ligt het aan mij? Dit vind ik echt te erg voor woorden en onbegrijpelijk. Er gaan miljarden euro’s naar het buitenland voor hulp dat waarschijnlijk niet eens goed terecht komt en laat staan al die miljoenen nood hulp dat toegekend en niet is uitgekeerd. Ik vind het echt schandalig dat de overheid niet om zijn eigen bevolking bekommert en de toekomstige generatie zo maar in de steek laat. Voedselbanken zouden niet nodig moeten zijn.


6 gedachten over “Schandalig!!! Voedselbank schreeuwt om hulp”

  1. ''Overigens de andere kant van de medaille is wel dat het mij opvalt dat er ook mensen bij de voedselbank komen die zonder blikken en blozen hun voedselpakket in de kofferbak van hun wagen van een waarde van € 5000 – € 7500 doen.''

    Zou het kunnen gebeuren dat mensen die zwaar in de shit zitten af en toe een auto kunnen lenen? Ik weet het ook niet hoor, maar niet alles is wat het lijkt.

  2. @SirCumSized : Ja ik weet het, ik had mijn cynische scherm even laten zakken en geloof inderdaad dat er ook misbruik van word gemaakt zo als met alles. Sommigen zijn echt centenneukers en voor een dubbeltje op de eerste rij. Het lijkt er wel op dat het echt een Nederlandse sport is.

    Maar het gaat er meer om de kindertjes, maar je hebt gelijk en aan de andere kant zou het niet nodig zijn, al zal je het natuurlijk dan heel makkelijk maken om lekker niets te doen. Dat zijn de eeuwige dilemma's van regelingen die misbruikt worden uit gemakzucht, terwijl de echte hulpzoekende hier aan onder lijden.

  3. @Madbello; voedselbanken bestaan voornamelijk uit financiën die ze krijgen van sponsoren, donaties van particulieren en vaak krijgen ze de faciliteiten dus de plekken waar de pakketten worden uitgedeeld vanuit de gemeenten. Ook vroeger bestonden er voedselbanken maar die zijn voornamelijk ontstaan vanuit kerkelijke initiatieven. De overheid (gemeenten) hebben vaak als standpunt dat mensen die gebruik moeten maken van de voedselbank daar vaak gebruik van maken omdat ze door eigen gemaakte schulden in deze financiële situatie terecht zijn gekomen. De gemeenten voelen zich dus niet volledig verantwoordelijk voor deze armoedeval want vanuit hun positie gezien moet een uitkering én eventuele éénmalige bijdragen via het minimabeleid toereikend zijn voor hun burgers. Grof gezegd is dit een "blame the victim" houding vandaar dat de voedselbanken zelf nu ook aan de bel gaan trekken aangezien er steeds meer mensen bij hun komen die extra hulp nodig hebben t.a.v. aanschaffen van boodschappen. Overigens de andere kant van de medaille is wel dat het mij opvalt dat er ook mensen bij de voedselbank komen die zonder blikken en blozen hun voedselpakket in de kofferbak van hun wagen van een waarde van € 5000 – € 7500 doen. Zet mij weer aan het denken wat nu écht primaire behoeften zijn en wat je definitie van armoede is?

Reacties zijn gesloten.