Ga LEVEN ! Neem een Twitter, Bloggen is DOOD

Misschien overdreven, maar zo voelt het wel.
Twitter leeft, is super interactief en de plek waar je moet wezen als je het allemaal wilt volgen. Een verlengstuk van je zelf in de virtuele wereld die bijna een eigen leven gaat leiden, Twitter is een aggregatie van talloze diensten die je interesse uitstralen, verspreiden en vermenigvuldigen, als een ware telecommunicatie orgasme als je al die diensten goed met elkaar hebt afgestemd.

Ik neem voor het gemak Twitter  als voorbeeld, het had net zo goed FriendFeed  of FaceBook  kunnen zijn aangezien je al die diensten met elkaar kan koppelen.

En waarom is Bloggen DOOD ?
Zitten mensen te wachten op lange verhalen over een onderwerp ? Als een link en je mening in 140 letters ook genoeg is ???
Bloggen is voor mijn meer een kustvorm, als er bij, software, templates, plugins, om iets duidelijk te maken en een verlengstuk van mijn Twitter . Wat vroeger voor mijn bloggen was is nu Twitter, omdat Twitter een werkelijke LIVE-stream is van al je interesses en bezigheden kan zijn, en bloggen ?!

Bloggen is leuk als er bij. Om je extra expressie tentoon te stellen voor de freaks die daar interesse voor hebben, een blog item is straks niet meer dan en Twitter link, al moet ik zeggen dat blogger die de vergissing maken om Twitter te gebruiken om alleen hun RSS-feed daar aan te hangen behoorlijk de plank misslaan (behalve interessante grote blogs:-) omdat Twitter vraag naar menselijkheid en ”interactie” als ze maar weten dat het een echt mens is die daar gevoel aan geeft.

Ik ga trouwens zo meteen kijken of ik Twitterfeed.com kan vervangen door een WordPress installatie met twee plugins.  Aangezien ik twitterfeed.com  behoorlijk traag vind. …

En zo als je ziet komt een blog toch alweer van pas  :lol:  😉

22 gedachten over “Ga LEVEN ! Neem een Twitter, Bloggen is DOOD”

 1. Wat Redstar hier zegt klopt helemaal,vooral als je alle reactie's gaat lezen..bijna allemaal hetzelfde.

  Twitteren is gewoon leuk..maar alles op zijn tijd..er gaat niks boven real life 😀
  .-= Kijk ook eens op Yvon´s laatste blog item : ..Kom kom kom komkommertijd =-.

 2. @Pascal Summer : Gisteren moet ik even aan jouw denken met deze in verband.

  Moet jij zo nodige zeggen, jij ben de grootste blog moordenaar die er bestaat 😆 weet je nog hoe veel mooie blogs met comments en al jij hebt gewist ??? 😉

  Dat is pas een doodszonde.

  @ Erwin Sigterman: zo simpel had ik het nog niet bedacht, waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan 😉

  @ anthony68: Je moet wat meer via Twitter delen 😉

  @ Henry : Als je het zo'n chaos vind moet je wat orde in je Twitter scheppen, wat mensen niet meer volgen zo als ik ( die maken er toch een zooitje van ) je moet alleen mensen volgen die jouw interesseren, dan heeft Twitter zijn waarde.

  @ Patrick : Alles op zijn tijd 😉

 3. Hmm ik weet het zo niet. Het zal wel Mike. Ik vind het allemaal te onpersoonlijk. Alles linkt maar naar alles en in 80% van alle gevallen gaat het over niets, het voelt soms als complete chaos. Okay, die andere 20% heeft dan wel weer echt iets te melden. En je moet je er echt in verdiepen, anders zie je door de bomen het bos niet meer. 😉
  .-= Kijk ook eens op Henry´s laatste blog item : ..Omkatten? =-.

 4. rss van mijn google shares zie ik niet als loser gedrag ik mijn manier van twitteren, of je kan ook dommer zijn en al die dingen die je goed vindt in de reader apart gaan twitteren maar dan ben je langer bezig rss is gewoon manier om snel te delen wat je leuk vindt en belangrijk.

 5. Ja, nog al overdreven. Twitter en bloggen zijn twee verschillende dingen. Voor bloggen moet je toch een beetje kunnen schrijven. Blogs die dat niet kunnen lees ik niet. Voor Twitter hoef je niet echt te kunnen schrijven. Iedereen kan wel een paar letters schrijven. Of: het verschil tussen poëzie en een roman van 800 bladzijden. Het zijn gewoon twee verschillende dingen. Ieder zijn ding.
  .-= Kijk ook eens op Pascal Summer´s laatste blog item : ..Downloaden afstraffen? =-.

 6. Hahahaha Mike, ik lees je comments en ik bedenk een nieuwe term. Bloggerlokker 😀 lol.

  Bloggen is leuk, en heeft mij veel geholpen. Twitteren is zeker ook erg leuk, en het leuke er aan is dat je met soms een paar woorden alles kunt zeggen. De interactie is ook hoger bij twitter dan op blogs. Vind ik dan. Op je log krijg je soms reacties van mensen die niks maar dan ook niets toevoegen, maar puur even snel wat typen in de hoop voor tegenbezoek. Op twitter heb je dat niet.

  Ik heb al wat twitter in mijn log zitten, en mijn log nu in Twitter, en ga daar zeker nog meer mee doen
  .-= Kijk ook eens op Redstar´s laatste blog item : ..Gonna Fly Now, =-.

 7. Bloggen en Tweeten gaan heel goed samen. Via twitter ff een brainfart de wereld in gooien en later op de dag die brainfart verder uitwerken in een blog om vervolgens via twitter te laten weten dat je een blog over die ene brainfart heb geplaatst.
  .-= Kijk ook eens op Marco´s laatste blog item : ..Inspiratie =-.

 8. Mijn werkdag;

  Muesli

  Begint met email checken,

  Whats hot on http://www.twitter.com …via twitdeck
  http://www.madbello.nl
  Daarna Google reader

  leuke tv van gister kijken wat ik heb opgenomen;

  lunch

  email checken

  o.a. comedy central, netwerk etc

  dan studie ict/nederlands/engels

  dutje

  weer even tv
  http://www.stumbleupon.com en stemmen

  leuke dingen bloggen

  weet even http://www.twitter.com
  email checken

  google newsreader

  schizforum en andere forums
  http://www.fok.nl http://www.waarmaarraar.nl
  weer

  research on the web

  weer http://www.stumbleupon.com en stemmen

  email checkken

  diner

  beetje tv

  soms ga ik op bezoek bij familie of vrienden

  soms ga ik naar bios of bar

  Dat is mijn dag ongeveer…

  Elk uur standaard een sigaret echt een schoorsteen…

  Ik vindt bloggen leuker dan twitter ik gebruik twitter alleen om mensen naar mijn blog te trekken en soms ook social maar komt eigelijk op 2e plaats
  .-= Kijk ook eens op anthony68´s laatste blog item : ..Embed url or documents in your blog/site with many futures =-.

 9. bloggen en twitter zijn 2 verschillende dingen die mekaar perfect kunnen aanvullen. Via twitter heb ik veel inspiratie opgedaan voor mijn blogs.

  Het bloggen is bij mij momenteel ietsej minder. Komt door de lente en door het vele buiten zitten een gebrek aan tijd om alles netjes uit te werken en op de lezers los te laten.

  Twitter daarenboven vraagt geen voorbereiding.
  .-= Kijk ook eens op francky´s laatste blog item : ..voorbereidingen =-.

 10. maar het feit is dat ik vroeger nooit zo snel twee reacties hier op gehad had als het web 2.0 niet bestond 😉

 11. Natuurlijk kan je op je eigen blog veel en veel meer van je zelf kwijt, qua mening, design en wat nog meer.

  Maar de vraag is wat het bereik is van je blog alleen ??? hoe kan je blog interessanter maken ? Hoe lok je daar mensen naar ?

  Buiten het feit dat ik niemand wil lokken, iedereen is vrij is om te klikken of mijn te verwijderen van hun feed.

  Om niet te onderschatten de kracht van FrienFeed, in een comment al daar kan je zo maar een blog neerzetten die anderen makkelijke kunnen linken, embed en verder delen.

  De vraag is meer wat een blog is ? Als je wat je wilt zeggen ook als tekst only door kan geven zonder de template van je blog. …

 12. Voor mij staat bloggen nog steeds op nummer 1 en doe ik twitter er een beetje bij. Vind twitter wel leuk en het levert zeker positieve communicatie op, maar ik vind 140 tekens wel erg beperkt. Hoewel mijn breinkoekjes tegenwoordig wel vaak in een tweet passen 🙂
  .-= Kijk ook eens op Mike's Webs´s laatste blog item : ..Mike leest The Rough Guide to Bob Dylan =-.

Reacties zijn gesloten.