Water gezond?

harry_water_op_slot.jpgVergeet het maar! Het RIVM vond vijftien geneesmiddelen in gezuiverd water. Het water uit de kraan is goed genoeg om de plee er mee door te spoelen. En je kan mijn niet vertellen dat het geen gevolgen heeft.

Er zijn veel kwalen waarvan we de oorzaak niet kennen. Die zouden het gevolg kunnen zijn van dit soort vervuiling“, zegt Versteegh. De onderzoekers vinden dat er helemaal geen geneesmiddelen in drinkwater mogen voorkomen.

Dieren kunnen bij veel lagere hoeveelheden geneesmiddelen van slag raken dan mensen. Vissen kunnen van geslacht veranderen onder invloed van oestrogeen. Dat hormoon komt in rivieren en beken terecht via de urine van vrouwen die anticonceptiemiddelen slikken. Als er lange tijd kleine hoeveelheden antibiotica in de oppervlaktewateren komen, kunnen bacteriën resistent worden. Daar word ik niet vrolijk van en zeer verontrustend, dat we ongevraagd allemaal dingen binnen krijgen die schadelijk zijn voor je lichaam en los van het feit dat een mens 90% uit water bestaat. Dus voor mijn geen kraanwater meer en terug naar de bron (water) uit de fles dus, of prozac uit de kraan.

Mismaakte vissen door afvalwater uit de farmaceutische industrie

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het afvalwater van farmaceutische bedrijven zoveel medicijnen bevat dat vissen er mismaakt van worden. Op drie verschillende continenten blijkt de concentratie farmaceutische ingrediënten in het water alarmerend hoog is. trouw.nl

10 gedachten over “Water gezond?”

 1. Ik trek me er geen fuck van aan , ik drink en eet alles. Als mijn tijd op is hier ga ik toch de pijp uit, of ik nou water uit de fles of uit de kraan drink.

 2. At MB: Kookpunten drinkt geen thee. Dat is voor kansloze boom-omhelzers… Koffiewater haal ik nog gewoon uit de kraan, maar voor hoe lang nog?

 3. heel even dacht ik Harry van Bommel te zien met een flesje water 🙂 Het artikel spreekt voor zich. PCB's in het water is ook niet bevordelijk, dus die medicijnen zullen idd een en ander te weeg brengen..

 4. daar wordt je niet vroljk van, wel goed dat ik dit hier nu lees, ik denk dat ik hetzelfde doe als jij

  als het water is gekookt zal het toch wel goed zijn? denk ik..

 5. Jij bestaat voor 90% uit water? Gek, joh. Ik maar voor 70%… Enfin, tsjek this:
  http://www.icelandicglacial.com/
  Kan je gewoon bij Allah Hein kopen voor een lousy 39 eurocent.. Lekker fris, helder drinkwater uit het prachtige IJsland. Geen foute sporen van een of ander goedje, maar rechtstreeks uit de bron! Proost!

Reacties zijn gesloten.