Pil van Drion de Euthanasiepil

den-haag.gifDriekwart van de Nederlanders is voor de euthanasiepil. Dit is echt Godgeklaagd van de bovenste plank dat het Christelijk Democratisch Appel ons de zelfbeschikking ontneemt van lichaam en ziel en de maatschappij onnodig ondragelijke pijnen laat lijden. De vlucht uit je eigen werkelijkheid is bij deze strafbaar en vervolgbaar.

Scheiding van geloof en staat, vergeet het maar. Politiek is er om je te laten lijden, ben je levensmoe en ziek ? Levend kan meer aan je verdient worden dan dood. Dead or Alive ? Ik laat het hier bij voor ik echt woedend word op de schijnheiligheid in de politiek.

NU.nl : 10 Euthanasie tips?

De pil van Drion is een door de Nederlandse rechtsgeleerde Huib Drion in 1991 voorgestelde hypothetische pil waarmee een (hoog)bejaarde die ‘klaar is met leven’ op humane wijze een einde aan zijn of haar leven zou kunnen maken op een zelfgekozen tijdstip. Lees het verder op: Wikipedia.org


27 gedachten over “Pil van Drion de Euthanasiepil”

 1. Ik heb al een paar keer suiside proberen te plegen maar het lukt niet. Zou graag willen dat er inderdaad zon pil bestaat. Ik ben heel mijn leven al depressief en geef niets om het leven. Het is niet eerlijk dat jezelf niet kunt kiezen voor de dood.

 2. @John: Inderdaad, het is maar net van welke kant en partij je het bekijkt. Voor de farmaceutische industrie is het goudgeld om je heel lang in leven te houden, wat voor kwaal en pijn je ook hebt. En waarom moet mensen met een geloof zich bemoeien met anderen die niet geloven.

 3. @John : ziek en in leven blijven kost meer en voor de farmaceutische industrie en zorg brengt het een hoop meer geld op dan als iemand voortijdig zijn lijdensweg beeindigd.
  Snap dan ook niet wat voor punt je wilt aandagen en of ontkrachten.

 4. Wat een gezeur over een niet bestaande pil, en wat een vreselijk onzinartikel.

  Een populistische kreet die dus echt helemaal nergens op gebaseerd is:"Levend kan meer aan je verdient worden dan dood." Wat een misselijke, onwetende stemmingmakerij van de auteur die dus duidelijk geen idee heeft hoe de werkelijkheid in elkaar steekt!

  Als iemand ziek is kost hij juist geld. Daar betalen we met elkaar een premie voor.

  Tegenargument: Waarom zou ik moeten betalen voor de ziekte van een ander?

  Mijn reactie: Om dezelfde reden dat een ander voor jou ziekte betaald. Als we dit argument gaan hanteren, kunnen we inderdaad aardig besparen, want dan gaat er wat mij betreft ook het nodige uit de verzekering waar ik nu voor mee moet betalen:

  – Alternatieve, niet-wetenschappelijke geneeswijzen als homeopathie;

  – de ombouw van transseksuelen;

  – de anti-conceptiepil (als jij zo nodig moet neuken, waarom moet ik dan voor de consequenties opdraaien?)

  – abortus (Je neemt je eigen verantwoordelijkheid en zorgt gewoon voor je kind wat je zelf zo nodig moest verwekken)

  – en zo nog wel een aantal zaken.

  Als je dood gaat hopen je nabestaanden dat je wat voor hen hebt overgehouden, en die mogen daar dan successierecht over betalen. Nu zal dat bij de gemiddelde Nederlandse pauper inderdaad niet veel zijn, maar het scheelt dan in ieder geval nog je pensioen, AOW of WAO uitkering. Dus dood ben je inderdaad meer waard dan levend.

  De redenatie van auteur klopt dus van geen kanten, waarmee zijn stelling naar het rijk der fabelen kan worden verwezen. Waarvan akte.

 5. @Jo: Joh! Bestaat wel hoor! 😉

  Cyaankali of kaliumcyanide (KCN) is het kaliumzout van blauwzuur, HCN. Blauwzuur komt vrij wanneer Cyaankali in aanraking komt met een zuur. Daarom wordt Cyaankali-afval altijd opgeslagen met loog. Het is een sterk en snelwerkend vergif dat inwerkt op de celademhaling. HCN is extreem dodelijk doordat het de celademhaling verstoort door binding met cytochroomoxidase (complex IV van de oxidatieve fosforylatie).

  De giftigheid wordt veroorzaakt door de CN<sup–groep. Vanwege de snelle werking wordt het regelmatig toegepast bij zelfmoord en moord. Om deze reden is het in de meeste landen slechts onder strikte voorwaarden en vergunningen verkrijgbaar. Cyaniden zijn echter in de chemische industrie wel regelmatig benodigde grondstoffen en reagentia. De dodelijke dosis voor een mens is minder dan een gram. Het vergif werkt zeer snel (minuten).

  Zoals alle kaliumzouten is ook kaliumcyanide goed oplosbaar in water. Eventueel in het water aanwezig koolzuurgas maakt hieruit makkelijk het nog giftiger blauwzuurgas vrij:

  2 KCN + H2O + CO2 → K2CO3 + 2 HCN

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaliumcyanide

 6. ha ha Jezus man, de spionage diensten gebruikten het vroegen al, cyankali ??? of zo iets 😆 met een beetje fantasie kan iedereen zijn eigen pil maken en denk niet dat iemand zo stom is om dat te gaan verkopen of het recept online te zetten, Te veel water drinken is ook dodelijk, een medicijn mix kan pijnlijk zijn of je koop lekker heroïne en daar gaan je in vrede naar de andere wereld. Is dood gaan nou zo moeilijk ??? 😉

 7. Bestaat de pil nou of niet? Ik doe mijn betoog erover, maar als ik niet weet of ie bestaat heeft het voor mij geen zin.

  bestaat ie, of niet?

 8. @ nancy : De pil van drion is meer een figuurlijk iets als hint en zal nooit te verkrijgen zijn, wat niet wil zeggen dat je zo iets zelf kan maken met bestaande medicijnen en drugs, kom op ! Een overdosis heroïne is makkelijker te krijgen dan pijnstillers bij de apotheek, voor als je fantasie jouw beperking is 😉

 9. Heb 2 ouders met alzheimer, als ik dit ooit krijg wil ik vroegtijdig deze euthanasiepil hebben.

  Waar kan ik deze pil krijgen, als het ooit zover mocht komen

  graag een reactie

 10. @ Tep : Ik denk dat als iemand jouw hier op internet precies gaat vertellen waar je zo’n pil kan halen, je op zijn mist strafbaar bent, je begrijpt wel wat ik bedoel, justitie heeft overal ogen 😉

  Maar als ik eerlijk mag zijn zou ik het echt niet weten, en is niet meer een recept die je zelf moet brouwen ???

  /\/\ADBELLO’s last blog post..Twitter Back-up van gisteren

 11. Dat is precies waar het om gaat: waar krijg je die pil?

  Ben al dagen al die verhalen op internet aan het lezen en niemand geeft daar een antwoord op.

  Google heeft veel sites maar geen antwoord.

 12. Er zijn genoeg andere manieren wordt gezegd. Maar zijn die ook zo humaan?
  En zo ja, welke zijn dat dan?

 13. Ik vind het zelfbeschikkingsrecht van de mens het uitgangspunt. Pijn lijden voor een geloof dat ik niet heb, vind ik zinloos.

 14. @Ron ; de Christen Unie is altijd mordicus tegen legalisering van Euthenasie geweest. Zie hun website:
  http://www.christenunie.nl/nl/standpunten?initial%5B48060%5D=E#faqItem1003
  En het CDA is iets soepeler, meer van liever niet maar als dan toch, dan maar zorgvuldi9: http://www.cda.nl/standpunten.aspx?I=38
  Beide partijen vinden dat de arts zorgvuldig moet bepalen of iemands leven beeindigd mag worden en niet de patient zelf laten beslissen. Dat soort vrijheden kunnen wij als gewone burger natuurlijk niet aan, denken deze gristen paternalisten

 15. Idioterie ten top en propaganda waar ik misselijk van word. Wanner wordt de jeugd een zelmoordpilletje aangeboden via het nieuws? Hoog tijd! Waarom moeten mensen boven de 50 ineens doodgeluld worden?
  Dat is net zo idioot als dat ik nu ga stellen dat juist de jongeren dood moeten omdat ze te stom zijn om te denken, rekenen, taal beheersen, kennis hebben en ignorant zijn. Klinkt grof maar is wel waar.

 16. Tja als er iets is waar wij mensen zelf over kunnen beschikken is kiezen voor leven of voor dood. Gelukkig zijn er genoeg andere middelen te kiezen behalve de pil van Drion.

 17. Er zijn genoeg andere manieren, dus heeft het geen effect om te zeggen dat ze die pil niet willen. Het zijn trouwens 2 pillen geloof ik, waar je na de ene de andere een paar dagen later kan nemen. Kun je je nog bedenken zeg maar 😉

 18. Ik zie niets in dat stukkie over het CDA staan (hoewel ik er niet aan twijfel) en wat is het standpunt van Rouvoets’ partij in deze?

 19. Scheiding van kerk en staat betekend dat de staat zich niet bemoeit met de kerk, dat is alles, meer is dat niet.

  Helaas.

 20. scheiding van kerk en staat is direct getorpedeerd na het ontstaan van partijen als de kvp en ga zo maar door. Partijen die een boekje propageren,of het nu de bijbel of het boekje van mao is, hebben een conflict met de Nederlandse grondwet.

  Wil je een partij die dit wil aanvallen, ga naar de link bij m’n naam.

Reacties zijn gesloten.