Hostingprovider Greenhost stopt per direct met het loggen van e-mailverkeer

Een top actie en reclame stunt. Greenhost rekent af met bewaarplicht en geeft een duidelijk signaal toe naar politiek en het ministerie van justitie. Zo als ik kan inschatten zullen we hier vast meer van horen. Hier onder een fragment van het persbericht:

Hostingprovider Greenhost stopt per direct met het loggen van e-mailverkeer. Greenhost geeft daarmee het signaal af dat providers niet zonder meer de bewaarplicht hoeven te volgen. Loggegevens maken duidelijk wie wanneer met wie gemaild heeft. Greenhost hanteert vanaf 19 mei een opt-in beleid, waarbij klanten zelf kunnen aangeven of zij gelogd willen worden. “Providers moeten overschakelen naar privacy by design,” stelt Greenhost op logmeniet.nl. Greenhost was een van de eerste duurzame hostingproviders, maar ziet digitale vrijheden als dé nieuwe uitdaging voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Greenhost vindt de bewaarplicht onnodig, onwenselijk en onterecht. Het monitoren van e-mail verkeer maakt van burgers verdachten en is een inperking van vrijheid en privacy. Daarom kunnen klanten van Greenhost voortaan zelf bepalen of hun e-mailverkeer gelogd wordt. “Mensen mogen dus zelf kiezen of ze behandeld worden als burger of als verdachte, ” aldus Sacha van Geffen van Greenhost. Greenhost heeft de logfiles niet nodig en maakt uit de Telecommunicatiewet (art. 13.2) op dat als je niet logt ten behoeve van bedrijfsdoeleinden, je de gegevens ook niet hoeft te bewaren. Daarnaast valt te betwijfelen of hostingproviders wel onder de wetgeving vallen. Bovendien vindt Greenhost het verwerken van al die logdata veel te milieubelastend. Op de website logmeniet.nl is informatie te vinden over de actie. Logmeniet.nl fungeert ook als een platform voor andere providers die niet loggen en voor mensen die hun eigen provider willen oproepen te stoppen met loggen.
Lees op logmeniet.nl het volledige Persbericht: Greenhost rekent af met bewaarplicht

Logmeniet is een platform voor meer digitale vrijheid en zeggenschap over het logverkeer. Het idee achter logmeniet.nl

2 gedachten over “Hostingprovider Greenhost stopt per direct met het loggen van e-mailverkeer”

Reacties zijn gesloten.