Google AdWords reclame voor je blog & site (veel voor weinig)

Reclame maken voor je weblog en site hoeft niet duur te zijn. Iedereen kent wel die “vervelende” Google Ads op sites, je komt ze tegenwoordige bijna overal tegen en ze worden zodanig in een site geïmplementeerd dat ze daar onderdeel lijken te zijn, plus dat te tekst zich automatisch aanpast aan het onderwerp waardoor je snel geneigd bent om te klikken. Wil je ook op andere site met met jouw weblog verschijnen dan zeg ik uit ervaring dat het bijna geen drol kost en ik maak ze met Google AdWords.
Buiten beschouwing gelaten dat ik in principe geen reclame hoef te maken om het feit dat ik niets hoef te verkopen en eigenlijk meer voor de fun mee begonnen ben, toen ik een Google AdWords cadeaubon van een of andere dienst kreeg. Zo gezegd zo gedaan, account aangemaakt en een eigen Google ad gemaakt en gaan met die banaan. Voor de zekerheid kan je aangeven wat je per maand maximaal kwijt wil en zelf ben ik begonnen met max een tientje per maand. Voor de rest, buiten het ”regio en gebied” in te stellen waar je advertentie wil laten vertonen, heb ik niets ingesteld voor als je echt campagne wil voeren en een bepaald specifiek doelgroep, sites en blog wil bereiken, maar hier onder een paar cijfers van de maand maart.

TOP 10 sites waar mijn Google AdWord in maart 2010 zijn vertoon: Op hyves.nl 144.551 keer, telegraaf.nl 22.681 keer, ad.nl 19.183 keer, niburu.nl 10.279 keer, fok.nl 6.300, elsevier.nl 2.541, mail.google.com 2.500 keer, geenstijl.nl 1.943 keer blogald.com 862 keer, blogspot.com 945 keer, enz. enz.
Alles in totaal alleen in de maand maart heeft Google AdWords mijn advertentie 231.135 keer vertoont op waarschijnlijk meer dan 5000 verschillende sites.
In totaal is er maar 34 keer er op geklikt, wat inhoud dat het mijn voor de maand maart maar 6,28 euro kwijt ben.
In totaal van af 02-07-2008 heb ik 11.571.614 vertoningen gehad

Wat ik hier mee wil zeggen is dat reclame maken voor je zelf niet duur hoeft te zijn en ook al klikken mensen niet op je advertentie worden ze wel vertoond, wat inhoud dat ze waarschijnlijk percentueel ook gezien worden zonder dat het je geld kost, wat uiteindelijk wel bijdraag aan de verspreiding en bekendheid van je naam en of merk. De cijfers spreken voor zich en aan jouw om conclusies te trekken.

Mijn persoonlijk doel hiermee is het overtollige geld kwijt te raken die op deze manier binnenkomt, na alle hosting en overige virtuele inkomsten en activiteiten opgeteld die dan toch aan de belasting zou moeten opgeven als je het netjes wil doen, het is een hobby en dat moet ook zo blijven ook. En hoe ik aan dit verhaal weer kom is dat Google Adwords sinds een paar maanden statistieken via mail stuurt en eigenlijk hiervoor er nooit naar gekeken had, daarom!

5 gedachten over “Google AdWords reclame voor je blog & site (veel voor weinig)”

  1. @madbello Jup, da's één van de redenen waarom freakenstein.nl tegenwoordig wat rustiger is 🙂 DeNachtvlinders.nl maakt een belachelijke groei door. Maar groei is tijd…

  2. @eerstkoffie : Het zal Google zijn als je in je Ads allemaal filters op kan toepassen en zo wat zelf bepalen wat je op je blog wilt hebben, zo als uitsluitend koffie producten 😉

Reacties zijn gesloten.