Italië censureert politieke TV programma’s

Italië censureert politieke TV programma’s. Is dat niet een land van de Europese Unie? Maar tot na de verkiezingen mogen de de best bekeken landelijke publieke omroep zenders, van Berlusconi hun politiek programma’s niet uitzenden. NRC.nl en zo trots om een Europeaan te zijn maar niet heus.

3 gedachten over “Italië censureert politieke TV programma’s”

  1. Ook in Belgie bestaat een dergelijke sper-periode rond de verkiezingen.

    Hetgeen niet wil zeggen dat er geen politiek debat meer kan gevoerd op de openbare omroep.

  2. @Rob (@EdgeOfEurope) : Wat een blunder van mijn idd, geloof het zo op je word, uiteindelijk ben jij de Italië kenner 😉 Bedankt voor de uitleg, zal het aanpassen, denk dat ik op de verkeerde been ben gezet of verkeerd heb geïnterpreteerd door deze zin in het NRC artikel:

    Michele Santoro van Annozero stelt: „Berlusconi wil een realiteit presenteren die geen geweld doet aan het door hemzelf gecreëerde imago van de leider. Uitzendingen die vraagtekens stellen, twijfel zaaien, en vertellen dat de vuilverbrander in Napels het niet doet of dat er in L’Aquila probleempjes zijn, worden niet meer toegestaan.”

  3. Dit is niet waar. Berlusconi heeft hier weinig mee te maken. Het besluit is genomen door het bestuur van de RAI naar aanleiding van een al langer bestaande wet die gelijke zendtijd voorschrijft voor alle politieke partijen tijdens verkiezingstijd, de zogenaamde par condicio.

    Berlusconi is altijd tegen deze wet geweest die door de linkse partijen is opgesteld om het overwicht van zijn mediaconglomeraat op de politieke beeldvorming te beperken.

Maak mij blij en geef reactie :D