De Stijgende Lijn

Er zit een duidelijke stijgende lijn. Het afgelopen jaar heb ik best redelijk veel dingen gemaakt en muziek uitgegeven. Nu op het moment aan de lopende band, naast mijn werk doe ik niets anders. Maar pas gisteren zag ik voor het eerst een significante stijgende lijn, nog niet echt om over naar huis te schrijven maar toch! Die significante stijgende lijn zag ik op Spotify, een plek waar ik weinig ben en ook weinig aan doe, daar heb ik geen netwerk. Het is nog niet veel, maar beter dan die 2 luisteraars per maand dat ik de afgelopen jaren had.

Dus mijn manier van werken heeft misschien zijn uitwerking. Vorig jaar dacht ik ”je kan een heel jaar met hart en ziel aan 1 project werken, of in een jaar honderden uren muziek de wereld in helpen” het is een keuze, aangezien ik hoef er geen geld aan te verdienen, en ook geen ambities heb om echt op te treden, maar vind het wel fijn als mensen van mijn muziek genieten. Alleen bij muziek is dat meestal een stuk later zichtbaar, als een steen in het water gooien en de ringen die zich steeds breder verspreiden. Ik gooi op het moment heleboel steentjes in het water, en het leukste is dat de meeste luisteraar uit het buitenland komen, Italië natuurlijk op 1 en Nederland pas op de 9e plek.

Waar ik de afgelopen weken veel mee bezig ben en mijn steeds gaat boeien, is werken met OBS, open broadcasting software, waarmee je TV uitzending zou kunnen doen. Daarmee ga ik op Youtube en Facebook live en meestal doe ik een onvoorbereide mix van eigen tracks, gemengd met een geïmproviseerd live optreden, aangezien mijn huidige DJ-controller een ingebouwde drumcomputer heeft waarmee je het zelf kan programmeren en elke drumdeel afzonderlijk is af te stellen, plus een klein mixertje, met je stem kan je ook veel doen. Maar het mooiste is dat het MIDI heeft, en ik allerlei hardware synchroon kan laten lopen.

Je kan het zien op Youtube: ”The End Summer Mix” de oncut versie, met alle fouten erin. En hier onder het eerste deel van de ruim 3 uur durende Mix, maar dan wel met de ergste fouten eruit gehaald.

ACH! Een mens moet toch wat te doen hebben