Rio en sport is nationalisme en surrogaat van wat niet moet zijn

mad mike 1033Sport zou leuk, lekker en gezond moeten zijn. Maar zo als er nu naar uitziet worden sporters ingezet als politiek doelmiddel van nationaal prestige, geld is macht en wie de meeste middelen heeft ook de meeste kansen om zijn doelen te behalen. De individuele sporter word gebruikt voor de nationale identiteit. Als hij wint, heeft het hele land gewonnen, maar als hij verliest, heeft hij verloren. Jaaa!!! ”We hebben gewonnen” roept de chips vretende bankhanger voor zijn TV.

De massa word gebruikt om kampen te vormen, groepsvorming en machtsblokken te creëren. Dat zie je vooral in een gereguleerde vorm in de politiek, de macht van de grootste groep, tegen kleinere groepen, of zelfs coalitie vormen om andere groepen mensen hun eigen waardes en zin door te drijven. En zo alle waarde van individualiteit te verkwanselen, wat ik heel erg kwalijk vind.

Zo als nu in Rio. Zou ik het prettiger vinden als elke sporter gewoon voor zich zelf zou sporten, hij is die gene die de prestatie levert, weliswaar gefaciliteerd door landelijke organisaties, maar uiteindelijk is hij diegene die wint, en niet ik op de bank voor de TV. Je zet gewoon andere landen voor het blok, en bijna verplichten om geforceerd miljoenen en miljarden extra uit te geven om mensen bijna onmenselijke prestaties te laten leveren wat niet echt gezond voor het lichaam is, terwijl een land als Brazilië het geld eigenlijk harder nodig zou hebben om de sociale, economische, educatieve en gezondheidsverschillen in het land te vereffenen. Ik vind het best eigenlijk een schande dat we daar amusement voor de massa maken, brood en spelen. En ondanks te technologische ontwikkelingen en vooruitgang, is er de laatste 2000 jaar niets veranderd.

Onze vrouwen en onze dochters om maar niet te spreken van onze zonen. Allemaal lid van het beginsel van een criminele organisatie. Groepsvorming! Ongewild ondergebracht in een groep ter ondersteuning van een mening die tot daden dwingt. Dat scheef ik al in 2014, dat was wat ik toen er van vond over de verkwanseling van onze eigen individualiteit ten bate van een groep, partij, dorp, stad, land, unie en continent en ras. Ik zal vast niet de eerste zijn die deze menselijke trekje is opgevallen die in de basis staat voor veel ellende op deze wereld. Lees het hier verder: Menselijke Groepsvorming