Frits Bolkestein solliciteert bij de PVV

Frits Bolkestein van de VVD solliciteert bij de PVV van Geert Wilders. Zijn Column: Hoe Europa z’n zelfvertrouwen verloor, lijkt wel een open sollicitatie en altijd jammer gevonden dat hij aan de EU is afgedankt.

4 gedachten over “Frits Bolkestein solliciteert bij de PVV”

  1. @madbello; dat vind ik nu net het mooie van dit stuk van Frits B.; hij geeft aan dat de politici en intellectuelen wél weten dat er behoorlijke spanningen ontstaan in de multiculturele samenleving van Nederland maar vanuit de oorspronkelijk christelijke protestante cultuur die zij dragen wordt er de keuze gemaakt om maar niet de directe confrontatie in het debat aan te gaan met mensen van een andere cultuur. De Nederlandse "schuldcultuur" wijkt voor de islamitische "schaamte- en eisencultuur" uit angst voor beschuldigingen. Wel raar is het dat we zonder schuldgevoel duizenden militairen sturen naar een islamitisch land voor een oorlog; maar we noemen het een opbouwmissie wat het eventuele schuldgevoel wel wat minder maakt en het is buiten onze eigen grenzen, dus veilig ver weg….

  2. Wat Pim Fortuyn zei was gewoon gemeende kijkharde waarheid, recht vanuit zijn hart en van de straat.

    Politici in het harnas en berschermd weten niet wat zich op straat afspeeld, mss van horen zeggen, maar laat ze maar alleen op pas gaan….

  3. Lijkt wel of ik een interview lees met wijlen Pim Fortuyn; veel van de theorieën van Frits B. komen wel heel erg overéén met wat Pim Fortuyn geschreven heeft. Maar okay, beiden zijn (..of waren) ook liberalisten. In ieder geval een zeer verhelderend verhaal met duidelijke verschillen tussen twee culturen, nu nog even een oplossing hiervoor vinden om de verschillen te beslechten?

Reacties zijn gesloten.