Democide

staat-van-verwarring.jpg We hebben er een ”nieuw” word bij. In de serie van genocide en politicide valt er ook onder : Democide. Een onderzoek heeft uitgewezen dat de Staat de grootste mensendoder in de wereld is en dat buiten oorlogen om. Juist de Staat dat de burgers zou moeten beschermen. Randolph J. Rummel weet te vertellen dat tussen 1900 tot 2000, dus vorige eeuw, al klinkt het zo ver in verleden, zo ongeveer 170.000.000 miljoen mensen in opdracht van de staat zijn vermoord. Geloof het of niet en lees het in het NRC. Moord en de Staat

14 gedachten over “Democide”

 1. Ik vind het een heel stom woord.
  En een heel ernstig feit.

  Ik vind dat de staat die de meesten mensen vermoord heeft gewoon de staat die de meeste mensen vermoord heeft genoemt moet worden, dat is wel zo duidelijk.

 2. dat is te bizar voor woorden..

  ot: nee dat heb ik nog nooit gedaan, zou niet weten hoe, wel heb ik een backup van m’n site, misschien wil jij het uitleggen?

 3. De term Democide vind ik wat ongeplaatst; het overgrote gedeelte van de genoemde vermoorde mensen is niet onder een democratisch bewind gestorven en was gewoon slachtoffer van een door de staat uitgevoerde genocide. Laat dat nooit meer gebeuren alsjeblieft?

 4. Het is maar goed dat we niet alles weten…

  Moest wel lachen om je titel Democide (het onderwerp is natuurlijk niet om te lachen maar je titel is goed!) 😉

Reacties zijn gesloten.