Het Nederland van Wilders is ons Nederland niet

Dit was een uitspraak van PvdA-leider Wouter Bos. Hier moest ik echt even over na denken en laten bezinken. Ja ja, ik weet het ! Heb hele langzaam werkende hersens met veel zaagsel tussen. Kijk deze sprekende foto van Bos in de Volkskrant. Maar op een of andere manier klopt deze hele zin niet, niet zo zeer dat het taalkundig of grammaticaal niet zou kloppen, maar we hebben het over de zelfde Nederland.
Wat Wouter Bos hier doet is een deel van de Nederlanders ontkennen, het zijn geen Nederlanders meer, in ieder geval niet die van hem, buiten het feit dat ik geloof dat de meeste PVV stemmers hard wekenden en uitkeringtrekkende ex PvdA stemmers zijn die het een beetje zat zijn en minder geduld hebben dan CDA Kristen stemmers.
Wat het PvdA hier doet is het negeren van een democratische stem en keuze van een deel van het volk, toppunt van arrogantie en links fascisme.
Ik zie Wilders als de Nederlandse Berlusconi, ook als ”gerespecteerde” lid van Europa die net zo discriminerende denkbeelden heeft als Wilders, alleen wat meer humor. Nu wachten dat iemand Madurodam in zijn bek smijt.

bos en wilders

Bos sluit samenwerking met Wilders uit

Volkskrant – ‎12 dec. 2009‎

Het Nederland van Wilders is ons Nederland niet. Ik hoor vaak collega-politici zeggen dat je een democratische partij niet mag uitsluiten,

Bos: PvdA nooit met PVV in een kabinet NRC Handelsblad

Wilders: einde PvdA is nabij Nieuws.nl Wouter Bos wil niet met Geert Wilders in één regering Gazet van Antwerpen

2 gedachten over “Het Nederland van Wilders is ons Nederland niet”

 1. Bedenk dat diezelfde Bos ooit eens heeft gezegd dat-ie niet met de CU wilde samenwerken! Ik ben dan ook benieuwd wie er straks vooraan staat bij de coalitie-onderhandelingen als de PVV de grootste partij wordt…

 2. Dat onze grote socialistische roerganger zowat alle partijpunten van vóór de verkiezingen heeft verkwanseld is de heer Bos nu ondertussen wel vergeten?

  – Hoe zat het ook al weer met de bewaarplicht van internet- en telefoniegegevens? Daar was de PvdA toch mordicus tegen?

  – Hoe zat het ook al weer met die Europese Grondwet? Daar zou volgens de PvdA een referendum over moeten plaatsvinden?

  – Hoe zat het ook al weer met de Uruzganmissie daar was de PvdA ook al tegen?

  – Hoe zat het ook al weer met de betaalbare kinderopvang, daar zou het socialistenpartijbureau toch ook voor gaan zorgen?

  – Oh ja, en die parlementaire enquete naar deelname aan de Iraq oorlog, daar hadden jullie toch ook iets mee?

  Het negeren van de democratische stem en kiezersbedrog is dus gewoon een kernactiviteit van deze compromispartij en juist daarom ben ik heel blij dat het Nederland van Bos in ieder geval in 2012 ophoudt met het bestaan. Wat we er voor terugkrijgen, dat zal de toekomst leren maar de burger heeft wel behoefte aan ideologische partijen die hun verkiezingsprogramma niet in hun geheel opofferen om maar alleen in het pluche te mogen zitten. Bye, Bye, zwaai, zwaai Woutertje Bos, we zien je wel in één of ander commisariaat terugkomen?!

Reacties zijn gesloten.