EU geeft VS toegang tot alle bankgegevens Europese bedrijven en burgers (SWIFT)

Dit is het ultieme verraad en dolksteek van Europese leiders naar de democratie en burgers toe, Europa als hoer van de wereld. De Verenigde Staten hebben nu strategie gezien inzicht in alle financiële bewegingen. Misschien handige om de gestolen rapid-fire, stock- and commodities-trading software van Goldman Sachs te finetunen (software om wereldhandel, markten en beursen te manipuleren). Maar wat op neer komt dat onze privacy nu wel echt naar de kloten is en de bankgegevens worden op goed vertrouwen en hoop overhandigd aan de Verenigde Staten zonde eisen en voor iedereen een raadsel wat ze met al die gegeven doen.

De Europese leiders wilden het voorstel er met de grootst mogelijke spoed door heen duwen, omdat morgen het verdrag van Lissabon geldig wordt, waardoor het Europees Parlement mee had mogen beslissen. “Een klap in het gezicht van de Europese democratie”, aldus critici. security.nl

EU sluit voorlopige deal met VS over bankgegevens

De Standaard – ‎8 uren geleden‎

BRUSSEL (BELGA, AP) – Ondanks bezwaren van het Europees Parlement behouden de VS toegang tot Europese bankgegevens in terreuronderzoeken.

EU sluit deal met VS over bankgegevens Nieuws.nl

VS krijgen toegang bankgegevens EU NU.nl EU akkoord met inkijk VS in bankgegevens ZDNet.be

 

4 gedachten over “EU geeft VS toegang tot alle bankgegevens Europese bedrijven en burgers (SWIFT)”

  1. Ik heb niet zoveel om geheim te houden maar dan nog vindt ik het toch vreemd dat amerikanen dat willen weten….

  2. Door onderlinge afspraken sinds 2006 tot en met heden tussen de EU en de USA hebben de Amerikanen al toegang tot onze financiële gegevens , E-mailadressen en reisbewegingen. Maar deze door Amerika afgedwongen inzage op die gegevens is niet wederkerig. Hiermee heeft de Europese burger minder privacyrechten dan een Amerikaanse burger. Over gelijkwaardigheid der volkeren gesproken?

    Deze afspraken zijn echter in diverse vormen door de EU verpakt; Europese Grondwet, Patriot Act-achtige verdragen en nu noemen ze het "Verdrag van Lissabon". Oude wijn in nieuwe zakken en over die ongelijkheid en niet wederkerigheid een zeer zure wijn?

Reacties zijn gesloten.