De Staat vs de Burger

In de derie uitzending gemist en als betalende burger ben je meestal de lul.

Gebrek aan vertrouwen zet de relatie tussen overheid en burgers ernstig onder druk. De vraag of de burger zijn recht nog wel kan halen, staat centraal in de ZEMBLA-aflevering ‘Procederen tot je er bij neervalt’.

Get Microsoft Silverlight

2 gedachten over “De Staat vs de Burger”

  1. Heb hem ook gekeken en ik ben stellig van mening dat er eerder sprake is van een VERTROUWENSCRISIS dan een Kredietcrisis. De verzorgingsstaat is al een decennium dood en we leven gewoon in een prestatiemaatschappij waar de kracht van de sterkste geldt. De burger is niet meer verenigd door de individualisering. Hierdoor heeft de staat te veel macht gekregen en vindt er geen tegengas plaats vanuit de éénling burger, ook juridisch niet. Juist daarom is het belangrijk dat burgers met gelijke belangen elkaar weer opzoeken en één vuist maken tegen de overheid. Laten we een voorbeeld nemen aan Redstar die zich aan gaat sluiten bij een cliëntenraad of mensen die op vrijwillige basis zich verenigen. Power to the People!!!

  2. Ik heb deze eerder vandaag al lekker zitten kijken stiekum. Nu dus ff reageren. De staat is het pad kwijt. Al erg lang. Daarom denk ik dat het goed is dat ik in de clientenraad kan plaatsnemen. Altijd een mogelijkheid dingen te verbeteren.
    .-= Kijk ook eens op Redstar´s laatste blog item : ..Na de regen, =-.

Reacties zijn gesloten.