Het had zo moeten zijn

Ken je dat? Je hebt iets negatief meegemaakt die als gevolg een tijd later toch iets positiefs brengt, andersom kan natuurlijk ook, maar dan zeggen ze meestal niet: ”het had zo moeten zijn” Het klinkt leuk en oprecht net of er in het leven een noodlot is die van hogerhand word bepaald en wij allemaal marionetten zijn met een vrije wil, wat een contradictio in terminis is en alleen jij niet weet waar het toe brengt.

Het had zo moeten zijn. vind ik echt zo’n drogreden en vind het bijna te stupide klinken, ja duh! Het had zo moeten zijn omdat het eenmaal is gebeurd en je het niet terug kan draaien, het is eenmaal gebeurd en daar verander je niets meer aan, als gezegde om wat er gebeurd is voor je zelf goed te praten dat het goed is. Nee! Het had ook anders kunnen zijn als je daarvoor beter had nagedacht en een andere beslissing had genomen, dan had het niet zo hoeven te zijn!

Dus het kan ook anders!

4 gedachten over “Het had zo moeten zijn”

 1. Ah Mike een paar keer met dit mooie weer naar Scheveningen toe. Daar loopt vast een hoop moois rond. En voor je het weet loop je weer met een pracht van een vrouw aan je hand. Wel een beetje dat Italiaanse temperament laten knallen he 😉

  1. En pas een jaar later geef ik hier antwoord op! En inderdaad, ik loop weer met een pracht van een vrouw aan mij hand 😀

 2. Tjee Mike je hebt ''het'' flink te pakken zeg, ik leef met je mee hoor.
  Maar pas op dat je je niet blijft wentelen in je verdriet, zelfs intens verdriet kan soms een verslaving worden.
  Zelf heb ik ooit 3 jaar van mijn leven zinloos verknoeit vanwege heftig liefdesverdriet.
  En nu, ruim 20 jaar later, ben ik alweer 16 jaar super gelukkig met een nieuwe liefde waarmee ik zelfs 4 geweldige kinderen heb mogen krijgen.
  En die oude liefde heeft nog steeds het geluk niet gevonden.
  Het kan dus echt verkeren.

  Sterkte man

Reacties zijn gesloten.