Kankeronderzoek goede doelen niet in basisverzekering

Waarom zou je nog geven!? Het is allemaal mooi al die goede doelen voor die kankeronderzoeken, maar wat als al die ondezoeken de behandelingen er van zo duur maken dat ze in Nederland nauwelijks nog worden uitgevoerd en niet uit basisverzekering worden vergoed? Dat zien we steeds vaker dat mensen naar het buitenland moeten uitwijken om specialistische behandeling te laten uitvoeren die in Nederland niet worden gedaan en zelden worden vergoed, en een tweede gevecht met je zorgverkering moet voeren om het alsnog vergoed te krijgen en vaak alleen via de media te winnen is met imagoschaden als stok tussen de deur.

Het is allemaal mooi dat het klootjesvolk zo gretig geeft voor het ‘’goededoel’’, met het idee: ‘’wat als ik het krijg’’. Ik beng bang dat van al het onderzoek en innovaties uiteindelijk alleen vermogende mensen zijn die daar van zullen profiteren en niet te vergeten de Pink Ribbon’s, LiveStrong en Alpe d’HuZes van deze wereld en al zijn strijkstokken.

Dus waarom zou je nog geven als je waarschijnlijk toch niet zal mee kunnen profiteren en uitgesloten worden voor behandeling omdat het toch te duur is. Wat hier gescheven is een aannamen voor een mogelijke toekomt en zo als Karin Spaink zegt: ”Wees dan gewoon lief voor een kankerpatiënt. Haal boodschappen, maak hun huis aan kant, en vooral: zeur niet tegen ze over ‘strijden’ tegen kanker.”