De economische groeipercentage terroristen

denhaag bedanktWat ik verschrikkelijk irritant, hebberig en eigenlijk te walgelijk voor woorden vind is hoe politici en instanties als het IMF, banken en andere economische instanties, groei van de economie eisen van de bevolking. Steeds harder werken voor minder geld en meer belasting afdragen. ”De andere grote economische blokken vinden dat Europa hiermee zijn verantwoordelijkheid ontloopt. De nieuwe Amerikaanse minister van Financiën Jack Lew zei dat ‘krachtige economische groei in Europa van levensbelang is voor de hele wereldeconomie”’. Lees het hele artikel maar: Europa gooit de handdoek in de ring.

Als we 0% groei per jaar hebben wil niets anders zeggen dat we gewoon consumeren en produceren zonder een boterham minder hoeven te eten zo als we altijd al gedaan hebben, en zeker als we Europese cijfers nemen van de laatste 10 jaar. Je kan de groei van de BRIC landen niet vergelijken met die van Europa die relatief weinig armoeden heeft en zeer hoge welvaart in vergelijking met China waar de meeste mensen op het plattenland nog heel weinig te spenderen hebben en dus het alleen maar meer kan worden om een menswaardig bestaan te krijgen, dus groei is natuurlijk in tegenstelling tot landen waar mensen al alles hebben, waarom zouden we meer produceren en consumeren dan we nodig hebben.

0% Groei voor de westerse wereld is prima en zelfs veel minder is zeer wenselijk als we naar een duurzame wereld met een schoon milieu willen gaan. Politici en instanties hebben die groei nodig omdat ze zelf schulden hebben gemaakt op basis van die verwachte groeicijfers en zelf gecreëerde inflatie, omdat instanties en landen met groeiprognoses het ene gat met de andere vullen om maar te blijven spenderen aan obscure hobby’s en geld uit het niets creëren. Jij, ik, de gewone man en de bakker hebben niets aan om elke jaar 3% groei te hebben als je van 500 verkochte broden al goed van kan leven, plus dat 3% per jaar een exponentiële groei is aangezien het jaar daarop het 3% weer is van 103%, en ga zo maar door.

Groeicijfers zo als het IMF zou willen zien in deze omstandigheden is niet gezond voor de mensheid en ons leefklimaat en zelfs al blijft de economie stagneren op 0% zal de wereld uiteindelijk verzanden in vervuiling en uitputting van natuurlijke bronnen. Wat ik hiermee wil zeggen is dat zelfs de media meegaat in het verspreiden van een ziek signaal van een verrot economisch systeem dat losstaat van 99% van de wereldbevolking. Een mens heeft continuïteit nodig en niet eeuwige groei.