Massaproductie en overconsumptie

De waanzin van massaproductie en overconsumptie prachtig in beeld gebracht. (Via brekend.nl) geen nieuwe beelden en zeker niet schokkend, maar wel waanzinnig mooi en indrukwekkend opgenomen en zie waar de kiloknallers vandaan komen.

La surconsommation from Lasurconsommation on Vimeo.

10 gedachten over “Massaproductie en overconsumptie”

  1. Ik verander mijn mentaliteit voor niemand niet. Als ik iets wil dan doe ik dat en dan kunnen ze met 100 man gaan schreeuwen het is niet goed het boeit me dan totaal niet. Zolang er vlees is blijf ik het eten.

 1. Ja het is heel sneu met die dieren, maar ja ik eet ook graag m'n stukje vlees. En ik zou dolgraag scharrelkippen koeien en varkens willen eten, maar de prijs die ik daarvoor moet betalen is mij veel te hoog.

  En al zouden er veel mensen geen plofkippen e.d. meer eten dan blijft dit toch gewoon bestaan. Het vlees gaat gewoon door naar andere landen.

   1. En van de andere kant, Mike, als wij hen niet hadden gefokt, dan was dit zeer ernstige dierenleed dus NOOIT voorgekomen.

    1. Als de mens niet had bestaan was er helemaal geen ellende. Kom op zeg zo kan je nog wel uren doorgaan. Wil jij lekker boomknuffelen en alleen maar groenvoer eten ga je gang. Ik prop het vlees wat jij niet eet wel naar binnen toe 😉

  1. "maar ja ik eet ook graag m'n stukje vlees."
   Barry, het is niet persoonlijk aan jou bedoeld, maar mijn eigen idee hierover is: een lekker stukje vlees betekent een lekker smaakje. Voor hoe lang? En voor slechts een smaakje (voor hoeveel sekonden?) moet een dier gans zijn leven opofferen, oftewel gedood worden? Ik kan dat maar niet begrijpen.
   Heb jij er een andere beleving bij, Barry? Oké; maar het gaat mijn be-grip te boven.

   1. Ja mag ik ergens van genieten? Er wordt al genoeg de laatste tijd van ons ontnomen. Nederland het land waar je tegenwoordig niets meer mag.

    Ik ben gewoon gek op vlees, ik weiger gewoon om op een stuk tofoe of ander namaak vlees te gaan zitten knagen. En nogmaals ik vind het rot voor die beesten hoor. Maar ze zijn toch al dood en liggen al in de winkel, zonde om het weg te gooien toch.

 2. De totale verloedering van de mensheid! Velen begrijpen blijkbaar niets meer van het leven; zien slechts de buitenkant. Met als gevolg o.a. ontzaglijk [dieren]leed.
  Het doet mij denken aan de kindercrèches, waar kinderen ook "bijeengeveegd" worden, wég uit hun natuurlijke omstandigheid, namelijk: in vrede en vrijheid kunnen LEVEN.

  Is het niet de mens, die de aarde tot een hel maakt? Hoe [on]bewust eet men "zijn kippetje"?

  1. Het is de mens die zijn eigen hel op aarde maakt door het volgen van hebzucht en begeerte 😉

Reacties zijn gesloten.