Mijn beste koop ooit

Eigenlijk is het gewoon consumenten porno. Je staat er niet bij stil meer maar 20 jaar geleden als iemand je zou vertellen wat dat kleine ding allemaal kon, had je het pure science fiction gevonden, zelfs in SF films hadden ze niet zulke veelzijdige apparaatjes. Mijn mobiel of wel de smartphone is mijn steun en toeverlaat geworden, onvoorwaardelijk met mij en mijn identiteit verbonden waar ik ook ben met en zonder verbinding. Dat fucking telefoontje kan werkelijk van alles dat je bijna zou vergeten dat je ook mee kan bellen. Zo wat van alle gemakken voorzien en alle kennis van de wereld zijn met dat ding toegankelijk.

Je kan er mee bellen dus, fotograferen, filmen, foto en film bewerken en met de rest van de wereld delen, het is je brievenbus geworden waar je digitale post ontvangt en verzend, je doet je bankzaken mee, je gebruik hem als navigatie systeem, overal ter wereld weet je waar je bent, overal waar je bent kan je plaatselijke info raadplegen, restaurants, benzinestations, ziekenhuizen vinden, welke het dichtst bij is en welke de goedkoopste is. Mijn mobiel maakt me elke ochtend wakker, gebruik het als zaklamp, luister naar de radio en al mijn favoriete muziek er mee, gebruik het ook als geluidrecorder, TV kijken, programma gids kijken en mij laten waarschuwen wanneer een bepaald programma begint, uitzending gemist kijken, bioscoop agenda raadplegen, trailers kijken, tickets reserveren en betalen, al mijn telefoon gesprekken worden opgenomen en bewaard, ook handig om al mijn notities en boodschappen te noteren, mijn to do lijsten bijhouden, als agenda met notificaties waar je niet om heen kan, blogpost voor mijn blog en site maken, internet afspeuren of het niet ergens anders goedkoper is, kijken hoe laat het is, eten bestellen en laten bezorgen of wat dan ook kopen en betalen. Muziek maken, opnemen en publiceren en je mobiel gebruiken als instrument om klanken te produceren, geluid ontwerpen en bewerken, of wat dacht je als game controller en afstandsbediening voor TV, verlichting in huis, je verwarming hoger lager zetten of gewoon als game console. Je mobiel is tevens een meteorologisch station en waarschuw je wanneer het bij jouw gaat regenen, nooit meer onverwacht nat worden, je kan je route plannen voor het openbaar vervoer en teven de tickets en reis mee boeken en betalen, contact houden met familie en vrienden via Facebook, als sporttrainer die precies bijhoud hoe hard je loop, hoe lang en waar, als dagboek, enz enz.

Plus dat je eindeloos veel apps kan downloaden waar mee je de toepassingen van je mobiel eindeloos kan uitbreiden met randapparatuur om je bloeddruk en suikerspiegel te testen, je mobiel kan ook dienst doen als uitbreider en zender waarmee je internet met andere en andere apparaten kan delen, via een PC of laptop kan je mobiel op afstand opdrachten laten uitvoeren als het gestolen is of kwijt bent en ga zo maar door, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Dus ik benoem de nieuwe generatie smartphone’s de uitvinding van deze eeuw, het wonderlijk apparaatje die constant in mijn hand heb en een verlengstuk van mijn lichaam en geest is geworden. En tegelijkertijd zou de overheid of welke dienst dan ook kunnen weten wat ik doe, waar ik ben, waar ik naar op zoek ben en meer van mij weten dan ik van mijn zelf wist. Met al die signalen die mobieltjes uitzenden kunnen politie precies alle stromen van mensen volgen en uitbeelden in 3D animatie, het begin van de mensheid in een echte matrix. Een zeer bijzonder gadget waar we bijna niet meer bij stilstaan wat het allemaal kan en andere er mee kunnen doen.

Ik en mijn Android 🙂