Ik en mijn Android

Tegen alle goed bedoelde advisen in ben ik toch hellemaal voor gegaan.
Het moest een qwerty toetenbord hebben, dus de iPhone viel gelijk af, al was het heel verleidelijk, de Blackberry vond ik te formeel, zakelijk, het scherm te klein en terug gaan naar een HTC met window mobile was ook aantrekkelijk.
Na hier en daar wat gelezen te hebben ben ik toch helemaal gevoelmatig voor de Android G1, de Googlephone gegaan, gewoon het zelfde abonament gehouden, 150 belminuten met onbeperkt internet voor 29 euro per maand (ik bel nauwelijks) en kon het zo bij T-Mobile voor niets afhalen bij verlenging van mijn abonament.
Hier voor had ik een (2jaar oude) HTC met windows mobile als bersturingsysteem, mijn collegas zeiden altijd : ”daar komt madbello mijn zijn koelkast.”

android-g1

Kan niet anders zeggen dat ik 100% tevreden ben en zelfs meer, de overgang was even wennen, van pennetje naar touchscreen, maar was zeker een openbaring, hoe snel, gevoelsmatig en soepel Android reageert, met een beetje logica vind je de weg zonder de gebruiksaanwijzing te lezen (heb het nog steeds niet nodig gehad).
Er zijn natuurlijk altijd min puntjes aan het toestel, aplicaties en besturing, maar die wegen niet op tegen de voordelen.

Tot nog toe doet het alles wat ik wil en op een hele snelle manier, alles wat met internet te maken heeft word snel op de achtergrond afgehandeld, zo als Twitter en gmail, foto’s zijn meer dan mooi bij voldoende licht, (geen flitser) de video kwaliteit is belabberd, eerlijk is eerlijk, je zou bijna vergeten dat je er mee kan bellen. Bellen doet hij goed,  duidelijk, helder geluid, de smsjes worden allemaal vanzelf gegroepeerd bij contact persoon als chat vorm.
Voor de rest heb ik mijn gmail helemaal hiervoor ingericht en kan niet anders zeggen dat het geweldig werkt.

Surfen op het internet gaat prettig met de Chrome browser en de aparte vensters. Als het touchscreen te grof woord kan je handig de super gevoelige joy stikje gebruiken om linkjes aan te klikken, of anders het beeld vergroten.
Het toestel zelf voelt als hij dicht is een beetje gammel, het formaat is ideaal, past makkelijk in je broekzak en voor mijn had het een stuk groter gemogen, in verband scherm en batterij duur.

Als ik volledig alle mogelijkheden gebruik en constant internet, GPS, foto’s en video maak en verstuur en bel is het binnen 4 uur leeg, gelukkig is er meestal een computer met usb aansluiting om het op te laden.
Al met al vind ik het een hele verbetering met wat ik had en voorlopig ben ik niet mee uitgespeld en laat staan achter gekomen wat hij allemaal kan.

En voor ik vergeet, handelt deze phone alle WI-FI verbindingen geweldig, als ik thuis kom schakelt het automatisch op het draadloos netwerk en als ik buiten voor een huis met onbeveiligd draadloos netwerkt sta, pikt hij het signaal gelijk op, waardoor je buiten staat en toch snel internet hebt 😉

11 gedachten over “Ik en mijn Android”

  1. Pingback: Stephani Mitchel
  2. @ Edwin : Ik weet niet of ik het al gezegd had, maar een abonnement bij t-moblie kan je 3 a 4 maanden voor de verloop datum verlengen, dat doe ik ook altijd.

    @ Barry : Ik moet toch een reserve hebben voor het geval iets met deze gebeurd.

    @ NickN : De iPhone is ook cool.

  3. Toch niets mis met een HTC, lijkt me wel een relaxte telefoon. Windows mobile erop, Gooi hem op marktplaats misschien verkoop je hem nog.

  4. @ Edwin : Inclusief web en walk, bellen en onbeperkt internet, je kan ook voor een tientje per maar durder de snellere abonament nemen, ik heb het een maand moge proberen, was id wat sneller, maar niet op ruim 20 harde ''guldens'' extra per maand uit te geven.

  5. Zit er ook aan te denken om deze Android G1 aan te schaffen maar toen ik hem laatst in mijn handen had vond ik hem ook een beetje gammel en ik twijfel of ik hem heel hou voor 2 jaren. Ben namelijk een beetje slordig…..

Reacties zijn gesloten.