Cloud Atlas (review + trailer)

********** Deze film is de stille verassing van 2012 en drie uur kijkplezier. Prachtige film met diepe boodschap, actie, humor, geschiedenis, heden en SF. Vijf totaal verschillende verhalen die met elkaar zijn verbonden door het eeuwige aanschouwend bewustzijn die in elke mens bewust of onbewust aanwezig is. Het gaat over het mens-zijn door de tijd en het gevecht van gedachtes, gevoelens, begeertes, pijn en liefde tegen het bewust-zijn en de vrije wil. Bewustzijn, integriteit en idealen die de dood overstijgen als een druppel in de oceaan die verdampt om uiteindelijk weer deel te maken van de oceaan. Een filosofische film die sterk doet denken aan non-dualiteit, de illusie van het ikke die zich afvraagt waarom we niets van de geschiedenis leren en steeds weer de zelfde fouten maken en die zelfs steeds erger worden en dat tot een mogelijk gevolg van de ondergang van onze huidige ”beschaving”. Van de maker van ”The Matrix”, zo een beetje zelfde boodschap maar dan een stuk vriendelijker verpakt. Als je van ”vage” films hou zeg ik of wij: ”DOEN!!!”

Reageren met je Facebook:

MADBELLO
Geschreven door de Web Connector, Watcher, Goeroe, internet expert en margeblogger. Gewoon een Haagse/Italo dyslectische allochtoon die het leuk vind om te internetten. Voor contact kan je me het beste mailen naar:
madbello@gmail.com
MADBELLO on EmailMADBELLO on FacebookMADBELLO on FlickrMADBELLO on GoogleMADBELLO on InstagramMADBELLO on LinkedinMADBELLO on PinterestMADBELLO on TumblrMADBELLO on TwitterMADBELLO on VimeoMADBELLO on WordpressMADBELLO on Youtube

Maak mij blij en geef reactie :D