Jeroen Mirck op de bres voor de Bloggies

Over aandacht hoeft hij niet klagen en een aandachttrekker lijkt hij mijn ook weer niet. Van alle kanten word hij aangevallen en op alle fronten gaat hij de verdediging in.

Als ZZPer was zijn nieuwe carriere zo rustig begonnen tot hij voor DeJoop.nl van de VARA ging werken onder leiding van Francisco van Jole, die voor zo ver ik kon zien, zo altijd de discussie met het harde front mijd. Wat er toen allemaal gebeurd is kan je lezen op about:blank: Rumoer in Blogland en zelfs al hij allen maar aan de tafel van Blog-Art  gaat zitten dan zijn aardappels weer gaar en een hele vracht diaree word word weer over het podium overgoten met een artikel in HP-DeTijd van Bas Pepernoten : Blog-Art: 10.000 euro subsidie

En zo als altijd zijn de reacties leuker en sappiger dan de feiten van het artikel zelf, een discussie zonder winnaars, aangezien je geen plus kan hebben zonder min en laat staan als zelfs Jeroen de kreek reactie geeft, en dat wil wat zeggen :

Blog-art heeft wel gelijk: Bert Brussen = laf.
Jeroen de Kreek (URL) – 25-09-09 12:21

Verwijzend naar een tweet van Karin R om meneer Brussen toch naat Blog-Art te lokken. Om een beetje het vuur aan te wakkeren, wat je niet zou verwachten van de voorzitter van de jury van de Dutch Bloggies 2009, geeft Jeroen Mirck een pittige veeg uit de pan aan de Revu Weblog Top-20 met dit artikel : Jeroen Mirck en de testosteron van de Revu Weblog Top-20 

Een uitgesproken mening op 20 grappige blogs, wat naar mijn mening uitlokking is van een weer eindeloze discussie.
De Dutch Bloggies  zijn net warm aan het draaien, maar de discussies zijn dit jaar al behoorlijk verhit zonder dat er nog een stem is gevallen. We houden het in de gaten en het beloofd weer wat moois te worden, net als in de echte wereld.

Update : De SOAP duurt voort : Villamedia Magazine belastert Bert BrussenZo als jullie kunnen zien houdt dit onderwerp zelf de hogere regionen van de journalistiek bezig. Ik moet het idd minstens 3 keer lezen, maar weer een staaltje suggestief schrijven met de wetenschap dat 80% het verkeerd leest en ziet wat er niet staat, alleen jammer voor Jeroen Mirc, dat is een punt minder voor Bart Ebisch .

8 gedachten over “Jeroen Mirck op de bres voor de Bloggies”

 1. @ Jeroen de Kreek : Waar op het internet gaat is de aandacht vast te houden en hoe je het doet is ten tweede. Jeroen Mirck doet zijn ding zo iedereen het doet op zijn eigen manier, de kunst is om de aandacht vast te houden en Micha Kat doet het met vlagen wel en anders met camera en megafoon voor het ministerie van justitie 🙂 en veel fragmenten van MSM en zo als je ziet is NL doof er voor, zelfs voor verschillende bewezen klokkenluider zaken.

  Dat is ook het punt niet wat wel en niet waar is, het punt is hoe je een balans bereikt om de aandacht te krijgen, vast te houden en uit te bouwen.

  Sorry ! Ik heb nu een beetje te veel bier gedronken 😉 x

  ook alchol probleem als Brinman ?! 😆

  reactie van gisteren, wordpress was even kapot.

 2. @Madbello

  Weet niet of Micha Kat beter scoort. Zoals het er nu uitziet maken Balkenende & co meer kans vervolgd te worden dan Joris D. Misschien dat JDTV aandacht heeft omdat Kat zo grappig clownesk doet, maar inhoud heeft het niet. De klacht richting Jeroen Mirck is natuurlijk dat hij als 'professioneel' content leverancier, opiniemaker & wannabe politicus inhoudsloos is, prominent loopt te doen en verder de relevante onderwerpen in de kiem smoort. Mirck had als journalist en D66-er de urgentie behoren te zien van het behandelen van een aantal andere onderwerpen dan de blog top 20 van de Revu.

 3. @ Frank : Dat kan mijn heel goed voorstellen van jouw, maar mijn passie ligt toch in die hoek uiteindelijk en daarom mijn interesse daar in.

  @ Jeroen ''Mirc'' : Kop alweer aangepast en thanks. Heb het volledige artikel van Revu nog niet gelezen, heb je een link ? Ander ben ik genoodzaakt om papier te gaan kopen 😉

  @ Jeroen de Kreek : Ik snap precies wat je punt en nood is en waar de schoen wringt.

  De situatie is idd schrijnend, maar op deze manier aandacht daar aan geven werkt ook niet echt, maar dat heb ik een tijd geleden al op witheet.com ook al tegen je gezegd.

  Wat dat betreft scoort Micha Kat al beter al is de Nederlander daar zo te zien niet geïnteresseerd zo te merken.

 4. Zou niet in de schoenen van Jeroen Mirck willen staan. Hij noemt zich journalist, heeft het over een leuk en fel debat, is juryvoorzitter van de Dutch Bloggies, deelt redactionele correcties uit op Madbello.nl en bant op zijn site die onderwerpen die hoognodig besproken dienen te worden, mede gezien de politieke ambities van Jeroen Mick. Zo schizofreen als bloggers Jeroen Mirck worden ze zelden gesignaleerd in blogosfeer.

 5. @Madbello: Sommige kritiek is unfair, dat is vervelend. Ook zijn er mensen die moedwillig mijn woorden verdraaien. Maar verder is het een leuk, fel debat. Dat Revu een groot artikel wijdt aan weblogs, moedig ik alleen maar aan. Goed voor de blogosfeer, goed voor de Dutch Bloggies.

  P.S.: Prima, die nieuwe kop. Het is alleen 'op de bres'. 🙂

 6. Jeroen Mirck : Ik vind het juist heel bewonderwaardig dat je zo onvermoeibaar overal reactie blijft geven, ik zou het niet bij kunnen bijhouden zulke golven van kritiek op diverse fronten.

  Als je zo alles oppervlakkig leest is net of je niets goed doet, maar ben blij te lezen dat het voor jouw peanuts is 😉

  Ik zal de kop veranderen. Suggestie ?

 7. @Madbello: Leuk dat je onvermoeibaar aandacht blijft besteden aan de Dutch Bloggies. Maar je kop snap ik niet: ik heb het op dit moment juist heel erg makkelijk. Geenstijl kwam twee weken geleden langs, dat gaf wat heibel. Maar dat is alweer helemaal weggeëbd. De nieuwe feiten die je noemt zijn toch niet zo heel schokkend?

  Allereerst Blog-Art: dat is een ruzie tussen Bert B. en Bas P. enerzijds en de organisatie van het evenement anderzijds. Ik daar heb ik gewoon een reactie op gegeven, als buitenstaander.

  Dan de Revu-lijst: ik lever wat kritiek, maar geef ook credits. En sinds wanneer mag een juryvoorzitter van de Dutch Bloggies zich niet mengen in het debat over wat goede en slechte weblogs zijn? Dat is JUIST de rol van een juryvoorzitter! Debat is leuk, debat hoort erbij. Vind ik alleen maar leuk. Niks ongemakkelijks aan.
  .-= Kijk ook eens op Jeroen Mirck´s laatste blog item : ..Revu kiest Top-20 Weblogs =-.

Maak mij blij en geef reactie :D