Project Indect & Adabts : Minority Report in de maak

EU wil abnormaal gedrag op web en straat monitoren. Toekomst in de sciencefictionfilm Minority Report word bijna werkelijkheid. Software die aan de hand van jouw gedragingen kan analyseren en voorspellen of je een bedreiging bent.

De Europese Unie investeert miljoenen in de ontwikkeling van technologie waarmee abnormaal gedrag op het internet en in het dagelijks leven gemonitord kan worden.

Ik verzin het niet en Big Brother is niet alleen wachting you, maar gaat jouw ook softwarematig analyseren. En daar betalen we allemaal aan mee.
Lees het verder op : security.nl

7 gedachten over “Project Indect & Adabts : Minority Report in de maak”

 1. @ SirCumSized :

  Ja hoor geef mij maar een cursus. Maar weet niet of dat nodig is als je via nieuwsgroepen download hij staat bij mij op SSL.

 2. @Madbello; en hoe zit het dan met als ik per ongeluk droom over een aanslag die ik wil gaan plegen? Is dan mijn onderbewustzijn schuldig of ben ik bewust schuldig aan het dromen over een aanslag?

  Is gewoon wat ongein van me maar ik vraag mij af of de wetgever al dat technisch mogelijk zijn wel zo snel kan volgen. Maar ik heb het al eerder gezegt: de nieuwe hype van 2010 gaat internetten achter een proxy worden al is het alleen om de anti-download brigade van je af te houden of dit soort "data mining" zaken.

  Iemand interesse in een cursus "achter een proxy zitten", hahahaha?

 3. @SirCumSized : In de afgelopen paar jaar zijn er wettelijk al flinke stappen genomen en het feit is dat je al strafbaar bent als je plannen maakt voor een aanslag (zonder dat je het al gepleegd hebt )

  Logisch en wellicht noodzakelijk in deze omstandigheden, maar de volgende stappen komen wel erg dichtbij.

  @ barry : Dat zou ideaal zijn, dan weet je waar je aan toe bent en de gevolgen er van 😉

 4. Ja, ja, beste mensen "data mining" begint een volwassen tak van sport te worden. De kennis is er, de software is al vele malen gebouwd, nu nog de mensen achter de speurende PC's uitleggen wat "abnormaal" gedrag is? Dat gaat een zware klus worden in deze abnormale tijden? 😉

  En als het echt allemaal gaat zoals in Minority Report dan pakken ze de aspirant dader vóórdat hij/zij het strafbare feit pleegt of vóórdat hij/zij abnormaal gedrag vertoont maar dat blijft, gezien de daadkracht van ons justitiële stelsel, gewoon nog Science Fiction?

 5. Hahaha gewoon dikke chip in je lijf. Bij geweldpleging en zedenmisdrijf dat ze op afstand op een knop drukken en hoppa je bent vergiftigt en gelijk dood. Als we het dan toch aan gaan pakken dan meteen goed aanpakken.

Maak mij blij en geef reactie :D