Centenneuker

Iedereen ken ze wel of erger, je bent er een! Centenneukers zijn mensen die voor een dubbeltje op de eerste rij willen zitten, mensen die voor een euro hun moeder zouden verkopen, gierige mensen dus! En zo meer van die gezegdes. Ik zelf ben een gelegenheid centenneuker, ben niet altijd gierig of kan het althans niet lang volhouden. Houd niet van verspilling, maar als ik verspil, verspil ik gelijk voor een heel mensenleven van een derdewereld mens. Het is maar net wat de gelegenheid is, een belangenafweging van hoe ver ik moet rijden om dat voordeel te krijgen, terwijl je het dubbele aan benzine kwijt bent. Gierigheid laat zich makkelijk oplossen in alcohol, vooral als je het juiste alcoholpercentage hebt bereikt. De ene gun je geen cent en voor de andere gaan de honderden tegelijkertijd de deur uit. Ik ben gierig als ik het gevoel en weet dat ik genaaid word, dan maak ik de gekste omwegen om het goedkoper aan te kunnen komen en als je even geen fut hebt gun je die gene die extra winst. Het is maar net hoe het komt.

Zelf na 10 jaar kun je ineens achterkomen dat die gene een gierige aasgier is

 Iedereen ken ze wel die eeuwige centeneukers die als kwijlende hyena’s op alles loeren wat op hun voordeel zou kunnen dienen en hun pretoogjes niet te stillen zijn als ze ook nog eens met veel moeite hun doel hebben bereikt. Dat soort mensen bevolken alle lagen van de bevolking en sommigen zijn ook nog goed in om het te camoufleren van die eigenschap. Die zijn namelijk het “gevaarlijkst”, in de zin van een desillusie. Zelf na 10 jaar kun je ineens achterkomen dat die gene een gierige aasgier is die jarenlang op jouw kosten heeft geteerd zonder maar ooit iets terug te kopen. Zulke mensen bestaan ook, als de eeuwige zonneschijn mooie woorden praten en niet naar handelen en vooral de knip op de portemonnee houden.
Het eigenaardige is dat ik het van een vermogende centenneukers beter kan hebben dan van iemand die net ruim boven het minimum leeft, maar dat komt omdat ik niet veel vermogende centeneukers ken. Ben jij gierig?

Reageren met je Facebook:

MADBELLO
Geschreven door de Web Connector, Watcher, Goeroe, internet expert en margeblogger. Gewoon een Haagse/Italo dyslectische allochtoon die het leuk vind om te internetten. Voor contact kan je me het beste mailen naar:
madbello@gmail.com
MADBELLO on EmailMADBELLO on FacebookMADBELLO on FlickrMADBELLO on GoogleMADBELLO on InstagramMADBELLO on LinkedinMADBELLO on PinterestMADBELLO on TumblrMADBELLO on TwitterMADBELLO on VimeoMADBELLO on WordpressMADBELLO on Youtube

2 gedachten over “Centenneuker”

  1. Jij wel!!! Ben jaloers. Vroeger dacht ik dat ik nooit 50 jaar zou worden, maar zo te zien maak ik elke dag een grotere kans om het wel te gaan halen xD nog 4 jaar….

  2. Ik ben nooit gierig geweest, heb altijd met geld gegooid en doe dat nog steeds. We betalen onze rekeningen we sparen en de rest gooien we over de balk voor dingen waar we plezier in hebben. Waarom? Omdat ik nooit had verwacht ooit de 30 te halen maar toch gelukt. En nu vier ik dit wanneer het maar kan, samen met mijn blonde handlangster :D.

Maak mij blij en geef reactie :D