De Donderende Troonrede van 2009

Lees even maar mijn beschouwing van de Troonrede van 2007 : Donderende Troonrede 2007 zat er niet ver naast he !
Dat was volgens mijn de eerste beschouwing die ik deed en tevens de laatste en dit jaar ga ik niet eens luisteren. Voormijn heeft de politiek totaal gefaald, keer op keer zijn de signalen duidelijk (zelfs voor een boerelul als mijn)

troonrede 2009

De politiek is er niet om je de waarheid te vertellen, de hele regering is er om je angst in te boezemen, depressief en zo lastig mogelijk te maken, buiten het feit dat ze allerlei manier bedenken om je kaal te plukken.
Het hele beleid klopt voor geen kant, ook niet voor toekomstige doelen, de oorzaken, schuldigen en kwalijke zaken worden niet aangepakt en ga mijn steeds vaker afvragen waarom betaal ik zo veel aan alles nog wat om iets dat niet tot je dienst staat en alleen maar tegenwerkt.
Alweer minder voor de burger en dat niet alleen, buiten dat je minder krijgt van wat je zelf betaald, moet je zelfs meer gaan betalen.
Deze regering heeft alle basis voorzingen (die van ons waren) en levensbehoeftes in de uitverkoop gedaan en ons overgeleverd aan de markt en belangen van private bedrijven die winst als enig doel hebben.

Word het geen tijd om de hele tweede kamer, kabinet en koningshuis ook te privatiseren en aan het buitenland te verkopen ?

Foto van : OpinieLeiders.nl

Het leukste van de kop van de Metro is dat een servetje van de Burger King uit het koffertje van de derde dinsdag van september hangt.
Vergeet als die gezondheid campagnes, gezond eten is veel te duur, voor 1,95 heb je bij de Burger King een heel verzadigend menu, een hamburger, frietjes en cola. Eetsmakelijk !

burgerking voor 1,95

4 gedachten over “De Donderende Troonrede van 2009”

 1. Nederland is de laatste decennia steeds minder interessant geworden voor de werkende burgers én voor de mensen die in dit land al jaren belasting hebben betaald, de ouderen.

  Het sociale stelsel in dit land zorgt ervoor dat het voor mensen op een LBO niveau geen persepectief hebben en dat zij beter af zijn in een WWB, Wajong of WW-uitkering i.v.m. de armoedeval. Indien zij zouden gaan werken gaan ze er zelfs op achteruit, netto gezien!

  Hiermee stimuleer je als overheid dat velen op de "bank blijven zitten" en diegene die wel werken uitgezogen worden aan alle kanten. Ik blijf het zeggen: Nederland is het ziekenhuis van Europa en binnen tientallen jaren bestaat het grootste deel van Nederland uit ouderen, (chronisch) zieken, éénoudergezinnen met meervoudige problematieke en een zeer kleine beroepsbevolking die het allemaal moet ophoesten voor alle inactieven. Het probleem van Nederland gaat de verhouding inactieven/actieven worden en daar zullen onze kinderen echt niet beter van worden. Als wij de kans krijgen, zijn wij binnen enkele jaren ook vertrokken uit dit zieke land. België en Duitsland zijn voor ons serieuze opties…

 2. Wij worden jaar in jaar uit genaaid door regering en doen alleen andere condoom om……

  @Barry,ik wil je geen spiegel voorhouden maar volgens mij heb je op een aantal punten goed mis

 3. Ja maar er is altijd wel geld voor vluchtelingen en voor het buitenland. Maar oude mensen in verzorgings tehuizen kunnen wegrotten want daar is geen geld voor. Zorg eerst maar is voor je eigen mensen voordat je naar het buitenland of naar asielzoekers gaat kijken.

  Maar nee ze willen natuurlijk goed in beeld komen van "kijk ons is geld geven aan het o zo zielige buitenland". Al dat buitenland gedoe is een bodemloze put. Neem Afrika al breng je daar miljoenen condooms heen ze blijven toch rondneuken en aids verspreiden. Geef je die mensen gereedschap om landbouw of wat dan ook te beginnen en ze laten het lekker wegrotten in een schuurtje. Die mensen hangen liever achterover of pakken nog liever hun geweren en knallen erop los. En dan nog te spreken over kansloze missies in Irak of Afghanistan.
  .-= Kijk ook eens op Barry´s laatste blog item : ..Super fan Glenn =-.

Reacties zijn gesloten.