Reactie op de uitgelekte Troonrede 2011

Wat zullen we deze dit jaar weer allemaal moeten aanhoren? Ik kan je verzekeren dat het alweer en altijd minder voor de burger zal zijn. En veel toekomst perspectief hoef je van een troonrede niet te verwachten. Het is altijd het plavuizen van de burger, het neerwurmen en het voorboetseren van de verwachtingen van het klootjesvolk voor de corporate vrije markt. Niet te vergeten dat politici ook het voortraject van een sollicitatieprocedure zijn aan bewandelen voor een toekomstige job in het bedrijfsleven, dus veel integriteit en onpartijdigheid hoef je  van politici niet te verwachten. En laat staan dat we nu tegen ons wil gevangen zijn in ”een” Europa waar geld voor de zon weg smelt en verdampt in het niets en jouw stem echoot tegen de onbeklimbare bureaucratische duistere muren van de Europeese Unie.

Halloo!!! Wie maakt hier torenhoge absurde schulden? Niet ik! En wij Nederlanders maar die lullige 18 miljard euro bezuinigen in 3 jaar tijd en dat voornamelijk afgewenteld aan de zwakkeren in de samenleving en laat staan dat de waterschappen zo maar 1,8 miljard in kas hebben (winst) en dat is maar een van de vele overheden zo als de provincies en gemeentes die nog meer miljarden in kas hebben (ruim 40 miljard) of uitstaan in buitenlandse banken of in aandelen en (Griekse?) obligaties belegd.

Ik kan wel stellen dat die lullige bezuinigingen in wezen niets voorstellen. Ze zijn gewoon om de zwakke burgers te pesten, ze aanzetten tot iets waar ze geen zin in hebben, de nivellering van de massa in een sadistisch spasme van de politiek die in dienst staat van de markwerking die totaal niet begaan is met de burger en de burger ziet als object om genaaid en uitgezogen te worden. Laten wel wezen, in Nederland betalen groten bedrijven en corporatie zo goed als geen belasting, max 2% belasting en als ze slim zijn, zijn er ook talloze constructies om dat ook te omzeilen. Maar daar hoor je de politiek niet over.

Beschouw maar 2/3 van wat ik geschreven heb als onzin en afwachten wat onze vorstin te vertellen heeft. Maar hou ook rekening dat instanties zo als het CPB en politici je ook allemaal onzin en halve onwaarheden verkopen, zo lang de leugen zo groot is dat het niet waar kan zijn. Maar mijn reactie op de donderende troonrede uit 2007 hou volgens mijn nog steeds stand.

Update: Lees en kijk hier de Troonrede. En ik zeg: ”zo dan!” Hare Majesteit heeft het regeringbeleid voor de volgende 30 jaar uitgestippeld. Knap hoor! Nu nog een regering vinden die het gaat uitvoeren, aangezien deze kabinet 0,0% innovatie in haar beleid heeft opgenomen, maar het zal wel aan mijn liggen.

U mag zich in uw taak gesteund weten door het besef dat velen u wijsheid toewensen en met mij om kracht en Gods zegen voor u bidden. Nou bij deze heb ik geen God en die wijsheid heeft ze zelf en onze regering nog harden nodig dan wij. Waar is die tijd gebleven dat ik nog in Sinterklaas geloofde?

Foto van : OpinieLeiders.nl

[blackbirdpie id=”116043500319023104″]

3 gedachten over “Reactie op de uitgelekte Troonrede 2011”

 1. door luiaard

  De broekriem wordt aangetrokken en over 3 jaar hebben de armen allemaal een wespentaille.

  door Andy

  Lekkerrrrrrrr, weer een klaagdraadje

  door Vuurmuur

  En als men dan zich nu nog steeds afvraagt waarom de maatschappij verhard, waarschijnlijk omdat alles zo mf hard is. Ik las deze week dat GELD een raar effect heeft op mensen. Uit het onderzoek kwam dat als het ging om GELD, dure auto's en dure spullen, mensen automatisch op dezelfde manier gaan kwijlen als dat gebeurd bij het ruiken van heel lekker eten. Ik hoor altijd maar, is nu eenmaal zo, en verandert toch niet. Dus we kunnen 4 mei afschaffen en wachten op de volgende oorlog. Aangezien aan de ene kant een deel van de mensen geen oorlog wil, en aan de andere kant ook mensen die daar helemaal niet mee zitten. Er zijn mensen die zogenaamd slim denken te zijn door veel geld naar zich toe te trekken, en er zijn mensen die daar minder krachtig in zijn. En die mensen die daar minder krachtig in zijn, ook in Nederland, daar zouden we eens rekening mee moeten houden. Dus dat is dan al een soort 2kamp te noemen, aangezien oorlog meestal gaat om belangen, GELD en macht, leugens zijn daar ook een onderdeel van. En als er dan in de wereld een zogenaamde vredevolle manier ontstaat waar er mensen zijn die zich zelf zo veel mogelijk willen verijken, zoals de topman die bij de TNT weg gaat eventjes 2 en half miljoen mee neemt, dan moeten die mensen eigenlijk zich schamen, want ze brengen ook hun medemens daarmee in gevaar, toch? Ook op TV zie je veel reclame van koop koop koop, het zal de economie vast wel goed doen in goede tijden, maar ja, nu het wat minder gaat kunnen we dat nog wel opbrengen? Als je terug gaat kijken vanaf 11 september, tot nu, dan weet je wel waar het geld allemaal heen gaat toch? Sinds toen amerika vele dollars heeft gegeven aan de oorlog tegen het terrorisme, is de hele westerse wereld als een spiraal op economisch vlak daar in gezogen, zou je dat gezegd hebben in 2001, dan hadden ze je waarschijnlijk voor gek verklaard.

  door Vuurmuur

  PS, angst is een slechte raadgever….

  door Johnboy Walton

  Op wie moeten we het dan wel afwentelen? Jonglerius heeft d'r aanstelling bij een leuke club nu ook wel binnen en alle politici wentelen over elkaar heen met de boodschap; ik weet het beter!! Ze vergeten echter één ding. Schuld is schuld en die moet worden voldaan. Je kunt niet blijven vreten uit een ruif die leeg is. En dat is de boodschap van links; de ruif is niet geheel leeg dus kom op jongens er is nog vreten.

  door Kpuccie

  Er valt nog genoeg te halen, bij de heren/dames bonusvreters. Belasten op minstens 75 procent, net als de villataks voor de huizen hoger dan 3 ton. Nee, we gaan het bij Jan Lul halen, lekker makkelijk en het geklaag heeft men toch dikke poep aan.

  door Salitos1

  @7 Punt 1 een huis van 3 ton kun je echt geen villa noemen hoor….punt 2 bezuinigen betekent minder uitgeven…en aan wie wordt er nu geld uitgeven …inderdaad degene die allerlei subsidies krijgen…al dat geld wordt dus opgebracht door degene die jij blijkbaar verfoeit..

  door Lichtje_Morgenster Kin-93

  Blij dat ik de majesteit niet ben,want ik zou me werkelijk doodschamen om zo,n troonrede te houden voor het Nederlandse volk. Ben benieuwd naar haar gezichtje,tijdens

  door Ceesos

  Heeft iemand ooit nagegaan hoeveel de uitkomsten van de miljoenennota in werkelijkheid zijn uitgekomen. Laten ze de laatste 7 jaar maar eens nagaan. Dus wat is het waard? Wat wel wat waard zou zijn is dat men geen mega-duur uitkomende projecten uit gaat voeren, zoals Betuwe-lijn, Hoge SnelheidsLijn en niet een bepaald goedkope nieuwe Amsterdamse tramlijn etc.etc.

 2. Ach , is wat grof gezegd.Maar als je een laag inkomen hebt,je werkt hard en eerlijk voor je geld,dan zakt de moed toch in je schoenen.
  Dan heb je toch zoiets van Man waar werk ik nog voor.
  Vind ik straks ook niet gek als de criminaliteit de kop op gaat steken.
  Wat doe je al dan niet om aan geld te komen.
  Weet je wat Nederland.Nog meer landen helpen om uit hun crisis te komen.Geef maar geld,wij burgers betalen dat toch wel.
  Ach nog een niuew land bij de EU,laat maar komen.
  Waar is toch die gulden.Bedankt Euro om zo alles te verneuken,letterlijk en figuurlijk

 3. En laten we maar eens gewoon doorgaan om de gewone burger maar eens lekker te naaien.Man je wilt niet weten hoe groot mijn gat al inmiddels is geworden.
  Ik hoop van harte dat er nog eens de pleuris uitbreekt en de burger maar eens van zich af gaat bijten.
  Ik betaal helemaal nergens meer voor kut

Reacties zijn gesloten.