Donderende Troonrede

Foto van : OpinieLeiders.nl

De Toonrede blijft nog nadonderen. En sterk het gevoel dat ik iets niet snap. Of ik ben achterlijk, of de regering een stelletje rand debielen, of we worden kijkhard voorgelogen. Nou is er een klein overschot waar je holle staatkist niet mee kan vullen, dus zo lang het mooi weer is, repareren we het dak voor de toekomst. In 2008 zullen we er op achteruit gaan, maar treur niet, de opvolgende jaren zal het beter gaan. De miljoenen nota is een leugen en ze willen ons doen geloven dat het goed gaat. Lees verder

De BTW gaat naar 20% terwijl de voedingmiddelen flink zijn aan  het stijgen : Dierlijke en plantaardige oliën stegen met 27 %, melk producten met 80%, diervoeders 23% en vlees met 2% gedaald ??? En dat allemaal door de ”slechte” oogsten en de toenemende vraag naar biobrandstof. Olie en energie zullen ook de pan uitrijzen. En volgens mijn zijn die prijs stijgingen nog niet eens doorberekent in de producten voor de consument , dus de klap zal hard aankomen. Het Nibud waarschuwt voor duur jaar en het CPB waarschuwt voor dalende huizenprijzen en stijgende rente. Er zij zo veel dingen nog die onze koopkracht zullen doen dalen. De politiek doen net of hun neus bloed en ben bang dat als het eenmaal 2008 is, het als een sneeuwbal zich zal ontwikkelen en de komende jaren het ook kunnen vergeten. Wachten tot de dollar zal instorten en peren zijn gaar, om maar wat te noemen en dat is de prijs die we moeten betalen voor globalisering, onze inmenging in middeleeuwse culturen in verre landen, onder het mom van het cadeau geven van onze democratie om ondertussen olie te roven en het zo te laten lijken dat het in opdracht is van onze gekozen leiders. Het bedrijf belang staat boven alles en zonder het te merken maken ze ons als slaaf, zonder alternatieven, terwijl die er wel zijn. Dat is zo een beetje, wat mijn duidelijk word door deze Troonrede en alweer : U mag zich in uw taak gesteund weten door het besef dat velen u wijsheid toewensen en met mij om kracht en Gods zegen voor u bidden. Nou bij deze heb ik geen God meer en die wijsheid heeft ze zelf en onze regering nog harden nodig dan wij.

26 gedachten over “Donderende Troonrede”

 1. Die laatste zin van Beatrix,s mag ze in haar kringspier stoppen. Ik bid voor haar dat er niet een Hollander 100% doordraait en een aanslag …….

 2. Ik snap er ook niks van.

  Het maakt me allemaal zo kwaad.

  Al die miljoenen die worden gestoken in waanzinpraktijken (elke nieuwgeborene een cd???), inderdaad de dure inmenging, die nergens toe leidt (behalve commentaar op Jaap) en ga zo maar door.

  Wanneer wordt Nederland wakker, wanneer is de grens eens bereikt?

 3. Hey ik heb je niet gemaild,maar jij kan mij mailen whahaha.Maar gelezen enne ken dat bij voor een keertjuh in het brasserietje van Roos? Ik vind van wel,zeg ik dat hier vandaan komt en deze link ook maar dat gebruik ik als tekst…dussss als jij wat wilt toevoegen geef ut door en dan gaan we het volgende week plaatsen!!! Wat jij 🙂

 4. Ik moet het eerst nog even rustig binnen laten druppelen.

  Maar ben het helemaal eens met NickN: als je het er niet mee eens bent dan moet je in aktie komen. Klagen heeft echt geen zin, aktie wel!

 5. Ja roos, een nationale actie dag, klik op de link en lees. De mail kan ik pas vanavond lezen als ik terug van mijn werk ben 😉

 6. Bovenstaande reactie van jou Mike!!! is dat zo een nationale actiedag???

  Aan mij doorgeven dan ga ik dat over een weekkie als weer iedereen van vakantie terug is groot neerzetten bij mij , eventueel met jou hulp ben gewoon niet zo goed met politiek enzo. Je heb mijn mail overigens hoor , moet ik hier toch invullen .

  Liefs van Roos ik hoor het van je als je wilt 😉

 7. Het is precies wat NickN zegt , overallllll staan er logs met o o o en ach ach we worden weer genaaid met koeienletters bijvoorbeeld bij Benstulen op punt. Als we nu eens afspreken om met zoveel mogelijk mensen naar dat kutplein in Den Haag te gaan ipv internet vol te kalken met dit. Ja toch want het helpt niet , je kan er nog zoveel over zeggen maar we zullen er zelf wat aan moeten doen. En dan wetende dat Beatrijs , Willempie en Maximaatje beetje dom weer loonsverhoging krijgen eindelijk na zoveel te hebben moeten inleveren………mag ik een grote teil!!!

  Sorry Mike maar ik moest dit effe kwijt,niet aan jou hoor maar gewoon … erop uit met zijn alle we kunnen en mogen het niet langer pikken … ja toch!

  Liefs van Roos

 8. Ik sluit me aan bij NickN; zolang wij als het volk het gewoon lijdzaam over ons heen laten gaan en geen enkele actie nemen, vragen we er ook gewoon om? Zolang het binnenhof leeg blijft, is er ook niets aan de hand. Dus consumensen van Nederland, verenigt U. Sluit je aan bij elkaar, demonstreer, saboteer en doe massaal aan burgelijke ongehoorzaamheid.

  Power to the people!!

 9. Volgens mij moeten die gasten allemaal maar eens terug naar school. Lijkt me best wel leuk om ze eens in zo'n kwis te zien met die basisschool vragen.

 10. Tja is net een spelletje, zoals ze eerder dat wel deden bij die lelijke eend met een hengel en een visje ervoor, zodat we maar blijven hopen en doorgaan.

 11. Na 2008 gaan we er allemaal op vooruit, tuurlijk joh………..vooral als de economie in de USA zo blijft draaien, dat dondert straks in mekaar en dan donderen wij er achteraan.

Reacties zijn gesloten.