Agnes Jongerius: de politieke plofkip van het decennium

Agnes Jongerius is een politieke plofkip. Van het zelfde als die weggooier van een Lodewijk de Waal die uitgegroeid is tot een verwende stadsvarken, Zogezegd in het belang van de arbeiders om achteraf te worden beloond door het bedrijfsleven met een leuke job of commissiearaatjes. Dat zien we steeds vaker dat mensen met “voorbedachte rade” de politiek in gaan, multinationals en bedrijfsleven matsen met leuke deals en zo wat geen belasting hoeven te betalen en dan de karige balkenendenorm inruilen voor een dik betaalde baan bij die zelfde bedrijfstak. Toeval of niet? Of gewone schaamteloze legale belangenverstrengeling? U mag het zeggen. En om eerlijk te zijn als ik zo om me heen kijk en wat de moraal van het verhaal is, zou ik het zelfde doen. Als u maar weet dat u genaaid word.

Ik had het over Agnes Jongerius. Ik ken haar nier en weet ook niet wat ze hier voor gedaan heeft (omhooggeklommen ex-PvdA’ster?) en zelf ben al jaren geen lid meer van de FNV, dus mijn interesse in die organisatie is minimaal en vooral omdat ze naar mij belangen toe, toen der tijd niet hebben behartigd en elke cao onderhandeling had ik het gevoel dat het in het voordeel van de werkgever werd beslecht.

En nu heb ik het zelfde gevoel over Jongerius. Als ik niet wist dat ze voor het FNV werkt, had ik echt gedacht dat ze voor de werkgeversorganisatie werkte. Ik vind het zo doorzichtig en zo der best doet om te laten lijken of ze echt de best doet om de belangen voor die arme arbeiders die jaren eerder beginnen met werken, hard werk moeten verrichten en nog eens 7 jaar eerder de pijp uitgaan, te behartigen. Ik vind het gewoon een beschamend verraad en demotiverend naar de harde werker toe.

En niemand die het heeft over die verdwenen miljarden in de jaren 80. Onttrokken uit jouw pensioen, ten gunste van werkgeversorganisaties en de bodemloze schatkist. Als dat geld er nog was geweest, had het ABP geen onderdekking gehad en dubbel zo veel in kas. HET VERDWENEN PENSIOENGELD: Zembla onderzoekt wat er is mis gegaan met het beste pensioenstelsel ter wereld. TERUG DAT GELD!!!

Het is een hele grote zak geld die ze door je neus willen boren en het jarenlange mismanagement willen verdoezelen, onder de mom van crisis en lange levensverwachting van de beter gesitueerden en niet te vergeten dat midden jaren 90, ze sowieso van een eindloonsysteem naar een middentoonsysteem zijn overgegaan, waardoor je nog minder krijgt dan je laatst verdiende loon. Laat vrijwillige euthanasie zonder medische indicatie toe en dan ben je ook van dat probleem af.

Maar voor de rest zal me deze hele discussie aan mijn reet roesten. Ik heb het op mijn werk reuze naar mijn zin en zal doorgaan tot lichaam en geest het kunnen, al ben ik 80. Ik heb fijne collega’s vroeg met (pre) pensioen zien gaan en niet veel later aan nare ziektes dood zien gaan, maar het ergste is die “mannen” die als ze met pensioen gaan dan door hun vrouw totaal gegijzeld worden. De nachtmerrie van elk geranium.