Wist je dat het Nederlandse schuld is dat Wortelen oranje zijn?

Wortelen zijn oranje om algehele Nederlandse politieke redenen. Echt waar! In de 17e eeuw moest een Nederlandse kweker oranje wortelen telen als eerbetoon aan Willem van Oranje. Er word zelfs getwijfeld of er voor de 16de eeuw sowieso oranje wortelen bestonden.

De natuurlijke kleur van een wortelen varieerde toen van wit, geel, rood en paars en in een generatie tijd zijn al die kleuren door de oranje hybride gemuteerde wortel weggevaagd. Verder te lezen op de washingtonpost.com, via nextnature.net en niet te vergeten het carrotmuseum.co.uk en wikipedia.org

Foto van wikipedia.org/wiki/Carrot

Reageren met je Facebook:

MADBELLO
Geschreven door de Web Connector, Watcher, Goeroe, internet expert en margeblogger. Gewoon een Haagse/Italo dyslectische allochtoon die het leuk vind om te internetten. Voor contact kan je me het beste mailen naar:
madbello@gmail.com
MADBELLO on EmailMADBELLO on FacebookMADBELLO on FlickrMADBELLO on GoogleMADBELLO on InstagramMADBELLO on LinkedinMADBELLO on PinterestMADBELLO on TumblrMADBELLO on TwitterMADBELLO on VimeoMADBELLO on WordpressMADBELLO on Youtube

3 gedachten over “Wist je dat het Nederlandse schuld is dat Wortelen oranje zijn?”

  1. Wist je dat : als je tijdens het uitpaken gelijk volle dozen maakt en de lege allemaal uithaalt,dat het een stuk makkelijk is om te werken en uit te pakken.

Maak mij blij en geef reactie :D