Heeft Hans Roodenburg aan de zelfde lijm staan snuiven als Bert Brussen !?

En dit allemaal in de serie van haters van anonieme reacties. En eigenlijk een beetje de tegenstanders van het vrije internet.

Anonimiteit verleidt de democratie tot anarchie. En anarchie is drijfzand voor een naslagwerk.

Sent Wierda had al een tijd geleden ook al zo’n discussie gelanceerd op denieuwereporter.nl (Naamsvermelding in discussie), maar het begon vorige week bij Bert Brussen : ”Sterf anonieme commenters, sterf!” een ongenuanceerde kijk op anonieme reacties en vooral om het feit dat sommigen vanuit een proxy reageren en daarom echt anoniem zijn.
Wat weer een anders verhaal is om een nickname te gebruiken of een verzonnen naam, wat meestal weer te herleiden is naar een identiteit of via ip-adres zelfs zijn woonplaats van verhullen.
Waar Hans Roodenburg de spagaat maakt is dat hij geen onderscheid maakt tussen inhoudelijk anonieme reacties en off-topic provocerende reacties onder eigen naam.
Een hoop bla bla bla en als ik Hans Roodenburg was geweest, had ik gewenst dat dit artikel : ”Anonimiteit maakt drijfzand van DNR” anoniem was geplaatst.

UPDATE : Jeroen Mirck  heeft ook het een of andere te zeggen over anonieme reacties, maar of hij aan de zelfde lijm heeft gesnoven weet ik niet, maar wel goed onderbouwd met externe reacties en natuurlijk de reactie op dat item zelf : Anonieme reaguurders komen uit de kast

Dit stukje is geïnspireerd door vangellekom.nl  @renevangellekom  😉

Een gedachte over “Heeft Hans Roodenburg aan de zelfde lijm staan snuiven als Bert Brussen !?”

Reacties zijn gesloten.