Laad mijn blog echt zo langzaam als Google zegt?

Google gaat het internet sneller maken. Op marketingfacts.nl staat een kritisch artikel over deze nieuwe dienst die Google gaat aanbieden die je nu nog gratis kan testen. Ja ik weet het! Kan vele dingen sneller maken, zo als plaatjes comprimeren, optimaliseren en al dan niet op eigen server zetten in plaats van bij andere hosten om bandbreedte te besparen (nu tussen 40 a 60 GB per maand) en laat staan dat ik de afgelopen maand toch maar, op een of andere rede de WP Super Cache plugin heb uitgezet. Omdat ik sowieso de gedachte had het niet echt sneller ging en wat bandbreedte weinig uitmaakte. Buiten het feit dat volgens mij, mijn hoster ”strato.nl” de nieuwste technieken al gebruikt om je blog sneller aan te bieden aan de buitenwereld.

Maar om een lang verhaal kort te maken: met de nieuwe dienst van Google laad mijn blog 2, 4 seconden sneller op. Al lijkt mij de korte laadtijd van ruim 14 seconden al een eeuwigheid. Maar laad mijn site echt zo langzaam???

UPDATE: Na het weer aanzetten van de WP Super Cache plugin heb ik de test herhaald en dit hier onder was het resultaat, een stuk beter in ieder geval.

4 gedachten over “Laad mijn blog echt zo langzaam als Google zegt?”

 1. Weer een ''WP Super Cache'' aanzetten na een maand en kijken of het weer sneller gaat….

  Bedankt voor je reacties 😉

 2. Nou ja, de grote verschuivingen zitten 'm toch in mobiele raadplegingen en het niet meer doorklikken naar websites. Dat moeten we ook maar een beetje voor ogen houden. De cache scheelt inderdaad veel, maar die schoon ik dagelijks op. Heb ik altijd maar weinig profijt van 🙂

 3. Ik heb onze blogs vergeleken. Ik krijg een score van 87/100, jij van 82/100. Dat verschil lijkt met niet zo heel groot. Ik ben er vorig jaar eens een beetje op gaan letten (zie&nbsp ;http://www.edwinmijnsbergen.nl/2010/04/google-geeft-voorkeur-aan-snelle.html) en ben daarom geleidelijk overgestapt naar het verwijderen van widgets in de zijbalken. Jij hebt er nog een paar meer. Misschien helpt het al als je daar een beetje in snoeit. Maar al met al lijkt het mee te vallen. Jouw pagina's komen redelijk snel in beeld hier, het is alleen wel zo dat er op de achtergrond nog dingen geladen worden, als je al zit te lezen.

  1. Dat is altijd het eeuwig gevecht, widgets versus madbello 🙂 Als een pagina eenmaal in je cache van je PC is ingeladen kan het natuurlijk een vertekend beeld geven. Had eerst de test met ''www.madbello.nl''
   gedaan in plaats van ''http://madbello.nl/'' en dat gaf eerst 57 seconden laadtijd omdat google het ziet als een omleiding???

   Maar je houd inderdaad bij de WordPress loop, van het
   laden van je blog dat eerst je eigen content geladen word en dan pas de content van derden die ergens anders gehost word en soms het laden zou kunnen vertragen, wat vaak gebeurd als een dienst niet optimaal werkt.

   Maar zo als die Google test op video laat zien, is wel erg dramatisch en net of je echt ruim 10 seconden moet wachten voor je iets ziet.

Reacties zijn gesloten.