Rookworst van de EuroShopper

Waarom zou je meer betalen voor het zelfde. Helaas is de ene rookworst niet de andere, heb de ene met de anderen vergeleken en in de meeste gevallen was het ongeveer het zelfde. De ene E-nummer meer dan de andere en het vleespercentage die schommelde met een paar %en. Maar de Euroshopper die houdt echt een worst voor je neus en maakt het met dit product echt bont voor zo ver je de ingrediënten bestudeert en het nog iets met een Gelderse rookworst te maken heeft. Maar voor 0.68 eurocent per 250 gram mag je natuurlijk niet klagen wat prijs betreft, volgens mij is katten en hondenvoer nog van betere kwaliteit en gezonder dat dit.

Rookworst van de EuroShopper is uit 67% samengesteld uit kippenseparatorvlees, in tegenstelling tot varkensvlees van de andere merken. Halal is het zeker niet als je weet hoe kippenseparatorvlees word gemaakt: Separatorvlees is een restproduct uit de vleesindustrie. Botten van een uitgebeend karkas worden met behulp van een hogedrukmachine, de separator, ontdaan van de laatste in de voedingsindustrie verwerkbare vleesresten. In België spreekt men ook wel van schraapvlees of spuitvlees, naar de manier van winning. Separatorvlees bestaat uit een substantie geproduceerd van de resten spierweefsel en dergelijke die aan beenderen overblijven nadat het vlees er vanaf is gesneden. De beenderen worden machinaal verwijderd uit de karkassen. Bron: wikipedia.org en laat staan als je dit ziet: Jamie Olivier laat op een leuke manier aan kinderen zien hoe je Kipnuggets maakt

Maar voor de rest zijn alle EuroShopper producten die de natuur van de eerste of tweede hand geeft dus niet bewerkt, prima van kwaliteit en prijs en vaak 50 tot 100% goedkoper dan de goedkoopste merken in de goedkoopste supermakten, jammer dat ze de verpakkingen ”bewust” zo onaantrekkelijk hebben gemaakt dat je het niet snel zou kiezen. Het bier is ook niet te pruimen trouwens 😉

11 gedachten over “Rookworst van de EuroShopper”

  1. Heb vandaag zo een qua-uiterlijk-op-worst-lijkende-unit gekocht bij de Appie. Keuze genoeg daar maar het is toch crisis en de prijs zag er leuk uit. Thuis zag ik pas dat intrigerende woord "kippenseparatorvlees" erop staan… ff Bingen en toen kwam ik hier. Zorgelijk. Maar….Goed nieuws voor allen: het rookworsterig recept van de topkoks van Euroshopper is gewijzigd sinds de originele posting hierboven. Tegenwoordig zit er nog maar 61% kipachtige substantie in (was 67%) en 17% varkensspek (was 19%). 8% meer ruimte dus voor heerlijke andere smaakjes.

  2. Ik heb vanavond een halve op, hij beviel me niet.Hij smaakt naar niets.Inieder geval niet naar rookworst.Ligt me vreemsd op de maag ook.

    De andere helft gaat ik niet meer nuttigen, goedkoop of niet.

      1. Als een worst van de ah 2 euro kost, en van de es 1 euro is het 50% goedkoper. De worst van de ah is namelijk de benchmark waar je in dit voorbeeld vanuit gaat als je dat vermenigvuldigd met 50% kom je uit op 1 euro. De es worst is 1 euro goedkoper en dus 50% goedkoper. Middelbare school afgemaakt madbello?

  3. Het is halal als het prima gelacht is, volgens gematigden tenmninste.
    Maar evengoed, met prijzen van vlees moet men niet stunten, dat gaat ten koste van het dier.

Reacties zijn gesloten.