Vaccin tegen Mexicaanse griep dodelijker dan gedacht

Zo te lezen al 25 doden in Amerika. In een uitgelekte brief van het Health Protection Agency, het officiële orgaan dat toeziet op de volksgezondheid komt duidelijk naar voren dat informatie is achter gehouden dat de Vaccinatie tegen de Mexicaanse Vakensgriep kan lijden tot een dodelijk hersenen aandoening : Guillain-Barre Syndroom (GBS)
GBS valt de bekleding van de zenuwen aan, waadoor verlammingen en onvermogen om te adem kan veroorzaken met fatale gevolgen.

dailymail.co.uk via jojoclub-afslanken.com 🙂
Hier onder Google translate voor mensen die geen engels machtig zijn 😉

Varkens griep JAB link naar dodelijke zenuwziekte: Uitgelekte brief blijkt bezorgdheid van neurologen meer dan 25 doden in Amerika

DoorJo Macfarlane
Laatst bijgewerkt op 11:05 uur op 15 augustus 2009
Reacties (27) Voeg toe aan mijn verhalen
Preventie: Is de varkens griep JAB veilig?

Een waarschuwing dat de nieuwe varkens griepachtige JAB is gekoppeld aan een dodelijke zenuwziekte is verzonden door de regering aan hoge neurologen in een vertrouwelijke brief.
De brief van de Health Protection Agency, het officiële orgaan dat toeziet op de volksgezondheid, is uitgelekt naar The Mail on Sunday, die leiden tot eisen om te weten waarom de informatie niet is gegeven aan het publiek voor de vaccinatie van miljoenen mensen, waaronder kinderen , begint.

Het vertelt de neurologen dat zij alert moeten zijn voor een toename van de hersenen een aandoening genaamd Guillain-Barre Syndroom (GBS), die kunnen worden veroorzaakt door het vaccin.
GBS aanvallen de bekleding van de zenuwen, waardoor verlamming en onvermogen om te ademen, en kan fataal zijn.

De brief, verstuurd naar ongeveer 600 neurologen op 29 juli is het eerste teken dat er sprake is van zorg op het hoogste niveau dat het vaccin zelf kan leiden tot ernstige complicaties.
Het verwijst naar het gebruik van een soortgelijke varkens griep vaccin in de Verenigde Staten in 1976, wanneer:

Meer mensen overleden aan de vaccinatie van varkens dan griep.
500 gevallen van GBS ontdekt.
Het vaccin kan het risico van aanbestedende GBS door acht keer.
Het vaccin werd ingetrokken na amper tien weken, wanneer de band met GBS duidelijk geworden.
De regering van de VS werd gedwongen uit te betalen miljoenen dollars aan de getroffenen.
Bezwaren al naar voren dat het nieuwe vaccin is niet voldoende getest en dat de gevolgen, vooral voor kinderen, zijn onbekend.
Het wordt ontwikkeld door de farmaceutische bedrijven en zal worden gegeven aan ongeveer 13million mensen tijdens de eerste golf van immunisatie, zal naar verwachting starten in oktober.
Hoogste prioriteit wordt gegeven aan iedereen de leeftijd van zes maanden tot en met 65, met een onderliggende gezondheidsprobleem, zwangere vrouwen en gezondheidswerkers.
De Britse Neurologische Surveillance Unit (BNSU), onderdeel van de Britse vereniging van neurologen, is gevraagd om toezicht te houden op de voet alle gevallen van GBS als het vaccin wordt uitgerold.
Een senior neuroloog zei gisteravond: “Ik zou niet over de varkens
griepsyndroom JAB vanwege de GBS risico. ”

Er bestaat bezorgdheid dat er een herhaling van wat later bekend werd als het debacle’1976 ‘in de VS, waar een griep vaccin varkens gedood 25 personen – meer dan het virus zelf.
Een massale vaccinatie kreeg het groene licht van president Gerald Ford, omdat wetenschappers geloven dat de varkens griep stam was gelijk aan de een verantwoordelijk voor de 1918-19 pandemie, die gedood een half miljoen Amerikanen en 20million mensen wereldwijd.

De varkens griep vaccin wordt aangeboden aan kinderen is niet getest op baby’s
Binnen dagen, symptomen van GBS werden gemeld bij diegenen die waren geïmmuniseerd en 25 mensen overleden aan ademhalingsproblemen na ernstige verlamming. Een op de 80.000 mensen kwamen met de aandoening. In tegenstelling, maar een persoon is overleden, van varkens griep.

Meer dan 40million Amerikanen had ontvangen het vaccin tegen de tijd dat het programma werd gestopt na tien weken. De regering van de VS betaalde miljoenen dollars aan schadevergoeding aan de slachtoffers.

De varkens griepvirus in het nieuwe vaccin is een iets andere stam uit de 1976-virus, maar de mogelijkheid van een verhoogde incidentie van GBS blijft een punt van zorg.

Shadow gezondheid woordvoerder Mike Penning zei gisteravond: “Het laatste wat we willen is geheime brieven overhandigd rond deskundigen binnen de NHS. We hebben behoefte aan een vaccin, maar we moeten ook weten over potentiële risico’s.

‘Onze taak is ervoor te zorgen dat het publiek weet wat er speelt. Waarom
is de regering niet open over weten? Het is ook zeer verontrustend als huisartsen, wie zal het beheer van het vaccin, niet worden gewaarschuwd. ”

Twee brieven werden gepost samen met neurologen adviseren hen van de bezwaren. De eerste, gedateerd 29 juli, werd geschreven door professor Elizabeth Miller, hoofd van de HPA’s Immunisering Department.
Hij zegt: “De gebruikte vaccins ter bestrijding van een verwachte varkens grieppandemie in 1976 werden aangegeven te worden bij GBS en werden teruggetrokken uit gebruik.

‘GBS is geïdentificeerd als een voorwaarde moeten versterkte bewaking bij de varkens griepvaccins worden uitgerold.
‘Reporting ieder geval van GBS ongeacht vaccinatie of ziektegeschiedenis is van essentieel belang is voor de uitvoering van robuuste epidemiologische analyses kunnen identificeren of er sprake is van een verhoogd risico van GBS in de vastgestelde termijnen na vaccinatie of na influenza zich, in vergelijking met de achtergrond risico. ”

De tweede brief, gedateerd 27 juli, is afkomstig van de Vereniging van Britse Neurologen en is geschreven door Dr Rustam Al-Shahi Salman, voorzitter van de surveillance-eenheid, en Professor Patrick Chinnery, voorzitter van het klinisch onderzoek commissie.
Stopgezet: De 1976 Amerikaanse varkens griep campagne

Zij zegt: ‘Van oudsher is de BNSU heeft gecontroleerd zeldzame ziekten voor lange perioden. Echter, de varkens influenza (H1N1) pandemie heeft achterhaald ons en we moeten elk lid van de betrokkenheid bij een nieuwe BNSU overzicht van Guillain-Barre syndroom dat begint op 1 augustus en duurt ongeveer negen maanden.
‘Na de 1976-programma van vaccinatie tegen influenza varkens in de VS, een retrospectieve studie bleek een mogelijk acht-voudige toename in de incidentie van GBS.

‘Actief toekomstige vaststelling van alle gevallen van GBS in het Verenigd Koninkrijk is vereist. Vertel BNSU ongeveer elke zaak.

“U hebt gezien Druk dekking waarin de regering haar bezorgdheid over het vrijgeven van een vaccin van onbekende veiligheid.”

Als er tekenen zijn van een stijging van de GBS na de vaccinatie-programma begint, de regering zou kunnen besluiten om een einde te maken is.

GBS aanvallen de bekleding van de zenuwen, waardoor ze niet in staat om de signalen naar de spieren effectief.
Het kan leiden tot een gedeeltelijke verlamming en meestal van invloed op de handen en voeten. In ernstige gevallen, patiënten moeten worden bijgehouden op een ventilator, maar het kan fataal zijn.

Dood is veroorzaakt door een verlamming van de ademhalingswegen, waardoor het slachtoffer te stik.
Het is niet exact bekend wat de oorzaken GBS en onderzoek over het onderwerp is onduidelijk.
Wel wordt gedacht dat een op een miljoen mensen met een seizoensgebonden griep vaccinatie kunnen worden op de risico’s en het is ook gekoppeld aan mensen die herstellen van een bout van griep van elke soort.

De HPA zei dat het deel van de regering van de pandemie te controleren GBS gevallen in het geval van een massale vaccinatiecampagne, ongeacht van de stam van griep betrokken.
Maar vaccin deskundigen gewaarschuwd dat de brieven bleek het programma was een ‘cavia-proces’.

Dr. Tom Jefferson, de coördinator van de vaccins deel van de invloedrijke Cochrane Collaboration, een onafhankelijke groep die beoordelingen onderzoek, zei: “Nieuwe vaccins nooit gedragen in de manier waarop je verwachten dat ze aan. Het kan zijn dat er een link naar de GBS, die is zeker niet iets wat ik zou willen op iemand.

‘Maar het zou kunnen komen, wordt alles omdat een van de additieven in een van de vaccins is een stof genaamd squaleen, en geen van de studies hebben we gewonnen hebben een onderzoek op te geven. ”

Hij zei squaleen, een van nature voorkomende enzym, zou kunnen zo-ver-onontdekte bijwerkingen.

Jackie Fletcher, oprichter van het vaccin ondersteuning groep JABS, zei: “De regering zou niet anticiperen op deze als ze niet denken dat er sprake was van een verbinding. Wat we hebben is een enorme cavia-proces’.

Professor Chinnery zei: “Tijdens de laatste varkens grieppandemie, werd vastgesteld dat er sprake was van een verhoogde frequentie van gevallen van GBS. Niemand weet of het was het virus of het vaccin dat dit veroorzaakt.

“Het doel van de enquête is voor ons te snel beoordelen of er sprake is van een toename in de frequentie van de GBS als het vaccin is uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk. Het verhoogt ook de adviseurs van de bekendheid van de aandoening.

Paniek over? Het aantal varkens griepachtige gevallen sterk afgenomen in de afgelopen weken
“Dit is een gordel-en-bretels aanpak van veiligheid en is niet iets dat mensen moeten worden bezorgd over want het is een zeldzame aandoening.”

Als neurologen doen vaststellen van een geval van GBS, zal worden ingelogd op een centrale databank.

Informatie over patiënten, met inbegrip van bloed monsters worden verzameld en gecontroleerd door de HPA.

Het is te hopen dit zal helpen wetenschappers stellen waarom sommige mensen de ontwikkeling van de toestand en of zij rechtstreeks verband houdt met het vaccin.

Maar sommige vraag waarom er behoefte is aan een vaccin, gezien de risico’s. Dr. Richard Halvorsen, auteur van The Truth About Vaccines, zei: “Voor mensen met een ernstige onderliggende gezondheidsproblemen, het risico van sterven van varkens griep is waarschijnlijk groter dan het risico van bijwerkingen van het vaccin.

‘Maar het zou tragisch zijn als we herhaalde het Amerikaanse voorbeeld en eindigde met meer slachtoffers van de JABS.

“Ik juich de regering voor de erkenning van het risico, maar in de meeste gevallen is dit een milde virus dat moet een paar dagen in bed. Ik vraag waarom we een vaccin tegen alles. ”

Hoogleraar Miller op de HPA zei: “Deze monitoring systeem activeert pandemie plannen die hebben plaatsgevonden voor een aantal jaren. We zullen in staat zijn om informatie te krijgen over de vraag of een patiënt heeft een voorafgaande influenza ziekte en zal bekijken of griep zelf is verbonden met GBS.

‘We zijn niet verwachten dat een link naar het vaccin maar een link naar de ziekte, die zou maken dat het vaccin nog belangrijker. ”

Het Britse waakhond geneesmiddelen, de Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency, is al gemeld toezicht bijwerkingen van Tamiflu en Relenza en deze is ingesteld om dit toezicht op het vaccin.

Een ministerie van Volksgezondheid woordvoerder zei: “Het Europees Geneesmiddelenbureau heeft strikte procedures om vergunningen pandemische vaccins.

“In de voorbereiding op een pandemie, passende proeven voor de beoordeling van de veiligheid en het immuunresponsen zijn verricht op de vaccins zeer vergelijkbaar met de varkens griep vaccin. Het vaccin is aangetoond dat een goede veiligheidsprofiel.
‘Het is buitengewoon onverantwoordelijk te suggereren dat het Verenigd Koninkrijk zou gebruik maken van een vaccin zonder zorgvuldige afweging van veiligheid. Het VK heeft een van de meest succesvolle immunisatieprogramma’s in de wereld. ”
Ik COULDN”T eten of GESPROKEN … HET IS afschuwelijke

Slachtoffer: Hilary Wilkinson bracht drie maanden in het ziekenhuis nadat ze was de diagnose Guillain-Barre Syndroom
Wanneer Hilary Wilkinson werd wakker met spierzwakte in haar linkerarm en ademhalingsproblemen, artsen aanvankelijk zet het neer op een beroerte.
Maar binnen een paar uur was ze op een ventilator in de intensieve zorg na de diagnose Guillain-Barre Syndroom.

Ze bracht drie maanden in het ziekenhuis en had om te leren hoe om te praten en weer lopen. Maar in tijden, toen ze werd gevoed via een infuus en moest een tracheotomie alleen te ademen, ze betwijfelt of ze zouden overleven.
De moeder van twee, 57, uit Maryport, Cumbria, was in goede gezondheid tot ze een borst-infectie in maart 2006. Ze geleidelijk zo zwak ze niet kon lopen beneden.
Artsen geen diagnose Guillain-Barre tot haar toestand verslechterd in het ziekenhuis en tests toonde haar reflexen vertragen. Het is onmogelijk voor artsen om te weten hoe ze die de aandoening, maar het is wel dacht te worden gebonden aan bepaalde infecties.
Mevrouw Wilkinson zei: “Het was heel eng. Ik kon niet eten en ik kan niet spreken. Mijn armen en benen had geen kracht en ademhaling was moeilijk.
Ik werd behandeld met immunoglobuline, dat zijn eiwitten die zijn aangetroffen in het bloed, te stoppen met schade aan mijn zenuwen. Na tien dagen ben ik nog niet kunnen spreken en moest mime aan verpleegkundigen of mijn familie.

‘Het was absoluut afschuwelijke en ik had geen idee of ik zou wel doorheen. U bereikt zeer donkere momenten op zodanige tijdstippen en vragen zich af hoe lang het kan duren.

Maar ik ben zeer vastberaden persoon en ik had heel veel steun. ”

Na drie weken werd ze overgeplaatst naar een neurologische afdeling, waar ze had een MRI-scan en zenuw-tests voor het beoordelen van de omvang van de schade.

Nog steeds niet te spreken en in een rolstoel, mevrouw Wilkinson uiteindelijk begon afmattend fysiotherapie ter verbetering van haar spierkracht en beweging, maar het was vermoeiend en pijnlijk.
Drie jaar later, ze is bijna volledig hersteld. Ze kan nu lopen voor verschillende mijl in een tijd, is in het buitenland en verricht vrijwilligerswerk voor een GBS Support Group hulplijn.

Ze zei: “It makes me feel oppassen dat de regering is de uitrol van dit vaccin zonder duidelijk idee van de GBS risico, indien aanwezig. Ik zou niet willen dat op iedereen en zeker mijn leven veranderd.

“Ik ben bang dat de varkens griep vaccin als dit zou kunnen gebeuren – dat is een beangstigende ziekte en ik denk dat meer onderzoek moet worden gedaan over het effect van het vaccin.”

Hotline medewerkers krijgen toegang tot vertrouwelijke dossiers

Vertrouwelijke NHS personeel records en tuchtrechtelijke klachten kunnen worden bereikt door honderden werknemers van de bemanning van de regering van de speciale varkens griep hotline.

Ze waren in staat om te zoeken via een database van e-mails met artsen en verpleegkundigen ‘National Insurance nummers, adressen, data van geboorte, mobiele telefoonnummers en paspoort gescande pagina’s – alle gegevens die gebruikt zouden kunnen worden frauduleus.

En particuliere en vertrouwelijke klachten die door ziekenhuizen over tijdelijke medische staf – van wie sommigen werden genoemd – waren ook ter beschikking van het call-center werknemers, die waren voorzien van een speciaal wachtwoord om in te loggen op een interne NHS website.

Het kan een schending van de Data Protection Act.
De hotline medewerkers werken voor NHS Professionals, die werd opgericht met behulp van geld van de belastingbetaler om tijdelijk medisch en administratief personeel voor de gezondheidszorg.

De not-for-profit onderneming loopt twee van de regering van varkens griep callcenters – met 300 medewerkers in Farnborough, Hampshire, en 900 in Watford, Hertfordshire.
Shadow Gezondheid secretaris Andrew Lansley beschreef de onthullingen als “verontrustend”.

Anne Mitchell, een woordvoerder voor Unison, zei: “Er is geen excuus voor een dergelijke fundamentele schending van de persoonlijke veiligheid. Actie moet worden zo spoedig mogelijk genomen om ervoor te zorgen dat dit niet weer gebeurt. ”

Een woordvoerster voor NHS professionals zou niet

dailymail.co.uk

6 gedachten over “Vaccin tegen Mexicaanse griep dodelijker dan gedacht”

  1. De vaccin neem ik zo wie zo niet. ALs ik die griep krijg ziek ik hem uit. Krijg ik complicaties, dan hoop ik op het beste 😀 Ga ik er aan dood, dan was het mijn tijd 😀
    .-= Kijk ook eens op Redstar´s laatste blog item : ..Buitenbrandje.nl =-.

  2. het riekte mij per direct alweer naar massahysterie … het is een kwestie van bewustzijn waar je in mee wilt gaan of niet … althans dat is mijn mening … ♥
    .-= Kijk ook eens op Lia´s laatste blog item : ..Savoir Faire =-.

Maak mij blij en geef reactie :D