Onze roomblanke dochters onteerd en Gooi al dat zwarte tuig eruit

Onze kassiers op de wegen beroofd. Aan ouden van dagen op klaarlichte dag. Hun beursje met spaargeld ontrukt. Onze roomblanke dochters onteerd. Waarheen mijn vaderland. O Nederland ontwaak. Gooi al dat zwarte tuig eruit. Ons land voor ons. Op naar de Blanke Macht!
Gedicht Reve: ‘Voor eigen erf’ (Voor het eerst gepubliceerd in Propria Cures, 24 augustus 1974) Via Sargasso.nl

A.H.J. Dautzenberg voor De Contrabas in Kerkrade met een gedicht van Gerard Reve. En kijk naar de reactie van sommigen die het bijna beschamend vinden en andere weer gelijk zeggen dat ze voor Geert Wilders zijn. Het zijn in ieder geval allemaal oprechte reacties. Leuke reportage.


5 gedachten over “Onze roomblanke dochters onteerd en Gooi al dat zwarte tuig eruit”

  1. Tja, als je Reve gaat citeren dan loop je al snel kans om aangeklaagd te worden wegens godslastering en/of discriminatie van één of andere verongelijkte groep die de literaire bewoordingen verkeerd begrijpt?

    Reve werd in 1966 (!!) al door de staat aangeklaagd in het zogenaamde Ezelsproces omdat hij in een boek schreef hoe hij gemeenschap zou hebben met God in de gedaante van een ezel. Zijn verdediging in deze zaak was briljant;Reve betoogde dat het juist om een uiting van zijn gods-beleving ging en kwam er mee weg. zie ook;
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Godslastering#Het_ez

    Vandaar dat men de huidige poppenkast rond GW ook weer een ezelsproces noemt maar het gaat nu niet om blasfemie maar om vermeende discriminatie. Of GW en Bram op zijn fiets ook zo gevat en intelligent zijn als Reve betwijfel ik echter een beetje. Reve is in 2006 van ons heengegaan en daarom missen we deze vrijdenker een beetje…

Reacties zijn gesloten.