Nuon en Essent tonen hun ware gezicht

Hier is volgens mij nog niet het laatste woord over gesproken. Maar weer een van de betere campagnes van Greenpeace: Twee korte films die het ware gezicht van Essent en Nuon laten zien. Terwijl ze zich als groen en duurzaam profileren, willen de energiebedrijven twee vervuilende kolencentrales bouwen aan de rand van de Waddenzee. Greenpeace roept klanten van Nuon en Essent op zich uit te spreken tegen de bouwplannen op de actiewebsite stopofikzegop.nlDe films zijn een parodie op de huidige TV-campagnes ‘Essent levert’ en ‘Niemand houdt van energieverspilling’. In de originele spotjes vertellen Essent en Nuon hoe veel ze doen aan schone energieopwekking en energiebesparing. Agnes de Rooij, campagneleider Klimaat en Energie: “Mooie groene praatjes, maar over de plannen voor twee vervuilende kolencentrales wordt met geen woord gerept. Deze centrales betekenen een ramp voor het klimaat en vormen een serieuze bedreiging voor het kwetsbare Waddengebied.”

Op de website stopofikzegop.nl kan iedereen aan Nuon en Essent laten weten dat ze het niet eens zijn met de bouw van de centrales. Bovendien kunnen klanten aangeven dat ze overwegen over te stappen naar een schoner energiebedrijf als Nuon en Essent hun plannen niet voor 1 december stopzetten.

Wat bouwen Nuon en Essent?
Essent bouwt op dit moment in de Eemshaven de grootste en meest vervuilende kolencentrale van Nederland. De centrale zal net zoveel CO2 gaan uitstoten als 2,5 miljoen auto’s. Nuon wil in hetzelfde gebied een zogenaamde Multifuel-centrale bouwen, waar verschillende brandstoffen in kunnen. Nuon geeft echter zelf al aan dat deze in de toekomst voornamelijk op kolen zal gaan draaien. Daardoor zal de centrale net zoveel CO2 uit gaan stoten als 2 miljoen auto’s.

4 gedachten over “Nuon en Essent tonen hun ware gezicht”

    1. @madbello Dankzij groenslinks bouwen ze kolencentrales ipv Kerncentrales , zelfde is de Biofuel ook een linkse miskleun.

Reacties zijn gesloten.