BODY WORLDS nu in Rotterdam

Update: Nu tot 22 april in Amsterdam te bewonderen.
BODY WORLDS & The Cycle of Life. Dit moet je echt gezien hebben als je een sterke maag hebt. Voor het eerst in Nederland van 23 september tot met 23 januari 2011, een tentoonstelling met 200 lichamen in de meest onmogelijke standjes die zijn geprepareerd met de plastinatiemethode die dokter, wetenschapper en anatoom Gunther von Hagens in 1977 uitvond. Het is zeker luguber maar zeer fascinerend. De kaartjes zijn niet duur, hier kan je de prijzen zien en een gezinkaart voor volwassenen + 2 kinderen (van af 8 jaar op eigen risico) of 1 volwassene + 3 kinderen kost maar 40 euro. Je moet wel telefonisch reserveren via deze site. En hier kan je alvast griezelen met wat foto’s van wat je te zien krijgt als je gaat.

13 gedachten over “BODY WORLDS nu in Rotterdam”

 1. het is gewoon teziek voor woorden dat dit soort dingen met dode mensen wordt gedaan. met of zonder toestemming. straks wordt iemand vermoorden ook nog dood normaal zo als dit: een lichaam van z`n vel enz ontdoen als of je een kip aan het plukken en slachten bent en dan onder dompelen met vloeibaar plastic en in een etalage zetten. echt ziek!! ik weet dat het bedoelt is als iets waar je wat van moet leren maar bahh dat het met echte lijken moet, gaat mij echt te ver. pak al die dode mensen hun hersens en bedenk er iets mee dan zo iets!!

 2. je betn gwn verknipt om zoooo iest te maken! sirieus!!!
  gwn heeeel erguhhh.. wagelijk erguhhhh.

 3. smeriggg!!! gwn eecht heeeel vies!!! er niet heen gaan hoor!! BAHHh! waar halen ze inhemelsnaam die lijken vandaan? daar wil je toch niet staan als je dood bent!!!?? ik zie mijn oma er al staaan! neee echt hoor! gewoon wagelijk!!

 4. lijkt met als student fysiotherapie een hele interessante tentoonstelling. De 'lijken' zijn afkomstig van donoren die in een testament toestemming hebben gegeven dat hun lichaam wordt gebruikt voor educatieve doeleinden (zoals te lezen op de site van de tentoonstelling). er is dus niets duisters aan de gang en je hoeft niet bang te zijn als je donor bent, dat je zonder toestemming wordt tentoongesteld.

 5. Juist Patrick, waar komen die lijken vandaan? Daar is het laatste woord nog niet over gezegd, duister duister duister.. Ik wil de waarheid weten, al is die hard en helder.

  Het is tijd voor álle waarheden, geen gordijnen meer, open en bloot!

  :-)Lalilove

 6. Ik vraag me af hoe dat precies werkt. Je vult een donor codocil en en dan sta je ineens weer in Las Palmas, maar dan dood?

 7. Ben in het verleden in Berlage geweest in Amsterdam naar deze tentoonstelling en ik kan je verzekeren dat het niet huiveringwekkend is. Juist heel interessant en je kunt in enkele uren de mooi biologie van de mens ontdekken.

  Het komt niet bloederig over meer als lang gedroogd rood vlees dus ik kreeg er geen horror effect van.

  Hoewel er ook een grote vitrine is/was met daarin de jong geboren kind , ontwikkeling van 0 tot 39 weken en dan ga je toch iets anders denken over abortus. Zet me aan het denken en het doet me wat dus is het kunst in mijn ogen?

Reacties zijn gesloten.