Paus Ratzinger echt de weg kwijt: #Atheïst=#Nazi / #Pedofiel=#Ziekte

Zag hem gisteren op TV. Zijn ogen, zijn blik, zijn woorden, zijn intonatie en mimiek. Vroeg mij echt af of er nog leven zat in deze man, wat een dode niestzeggende lege blik, met woorden die nog minder kracht en vertrouwen uitstraalden. Snap werkelijk niet dat mensen nog voor deze carnavaleske uittocht de straat daar voor opgaan en daar in geloven ook.
Zijn de mensen echt hun verstand kwijt? Paus Benedictus XVI, geboren als Joseph Alois Ratzinger in ierder geval wel na twee ongelofelijke bizarre uitspraken die daar uit sprongen:

Pedofilie: Eerder op de dag had de paus tegen journalisten gezegd dat pedofilie een ziekte was waarbij de vrije wil wordt uitgeschakeld, en ontnam daarmee meteen de verantwoordelijkheid van de kerk in pedofiliezaken.

Atheïsme: Paus waarschuwt voor gevaren van politiek atheïsme en ongelovigen gewaarschuwd door een link te leggen tussen atheïsme en het nazisme. hln.be

Lekkere man is dat! Die spoort echt niet en niets meer met geloof en naastenliefde te maken. Deze man is ronduit gevaarlijk, zo als elke religie die predikt het bestaan van een god die alles geschapen heeft en verteld hoe je moet leven.

4 gedachten over “Paus Ratzinger echt de weg kwijt: #Atheïst=#Nazi / #Pedofiel=#Ziekte”

 1. @Madbello; je zegt het precies goed, in dit leven kun je vluchten voor Karma maar als je overgaat naar een andere vorm niet!!

 2. Het zag er meer naar uit dat hij in broek scheet van angst.

  Geloof mij maar, als hij zo dom is om in zijn katholieke God te geloven, wat ik geloof dat hij het niet doet.

  Zal Ratzinger een flinke straf te wachten.

  Maar gelukkig hebben we de allesomvattende wet van karma die geen ratio heeft en precies meer geeft van wat je geeft. Dus hij heeft alle redenen om angst te hebben aangezien zelfs tienduizenden gebedje hem niet zullen verlossen.

 3. Alle grote geestelijke leiders inclusief de huidige paus maken zich zorgen over de extra aandacht die secularisme krijgt op dit moment. Neem bijvoorbeeld Turkije daar ontstaat bij een groot gedeelte van de bevolking weer een roep om een écht seculiere staat. Dus een regering die niet door iets van een geloof beïnvloed wordt geen islam, geen christelijk of joods geloof of wat dan ook. Tot op heden had de christelijke kerk , aangezien die heel wat pecunia hebben en invloed op een aantal internationale politieke beslissers, niets te vrezen maar aangezien de roep om scheiding van machten (Trias Politica) steeds groter wordt bij diverse volkeren lopen ze de kans op die invloed mis.

  Wat doe je dan vervolgens, je gaat zeggen dat seculier zijn ketterij is; een oud trucje die we nog kennen uit de inquisitie?

  Dus niet de weg kwijt maar gewoon proberen vast te houden wat je hebt alleen zó doorzichtig?

Reacties zijn gesloten.