Je eigen vlees uit het stadspark vangen, slachten en opeten (Handboek voor de Vinex-jager)

Lekker eendenvlees zo uit het park in je pan!

Het is crisis, de voedselbanken zijn leeg, de regering pompt al haar geld in kansloze buitenlandse ontwikkeling en samenwerkingsprojecten en laat eigen bevolking aan zijn lot over. Dus rest niets anders over dan ons mannelijk oerinstinct weer naar boven laten komen, stadsparken en kinderboerderijen onveilig maken. Hond en kat van de buren zijn ook niet heilig en veilig meer en dat allemaal in het teken van een vol buikje.
En dat stond vandaag op de voorpagina van de papieren metro: Op eend jagen in het stadspark. Met super tip: ”Handboek voor de Vinex-jager ”
Handige handleiding voor het vangen, slachten en bereiden van stads dieren en veel meer.

Koop het boek en wordt ook een vinex jager, waarschuwing vooraf! Het is strafbaar, dus doe het stiekem en met mate.

12 gedachten over “Je eigen vlees uit het stadspark vangen, slachten en opeten (Handboek voor de Vinex-jager)”

 1. Het vangen van (wilde)eenden in een stadspark is een overtreding van de Flora en faunawet en de provincie die dient te handhaven.

  maar wilde konijnen afschieten in een natuurgebeid .met vergunning mag dan weer wel ..raar toch draaid allemaal maar om geld met meg wel ( je betaalt er namelijk voor en zonder mag weer niet ……..ik vraag me wel eens af van wie die wilde dieren eigelijk zijn ? toch niet van de provincie

 2. Bron PvdD

  Het vangen van (wilde)eenden in een stadspark is een overtreding van de Flora en faunawet en de provincie die dient te handhaven. Onze Statenfractie in Noord-Holland heeft al opheldering gevraagd aan de provincie en bekijkt welke stappen zij verder kan nemen richting de jager. Ook de milieupolitie is op de hoogte en is er mee bezig. We hopen dat de eendenjager snel aangepakt kan worden.

 3. Stadsjagers actief in Amsterdam

  Delen 16-09-2010

  Sinds geruime tijd zijn er in Amsterdam en omstreken twee stadsjagers actief. De heren (die zich Meneer Wateetons en Sjoerd Mulder noemen) jagen zonder vergunning en zijn daarom strafbaar.

  Over de perikelen van deze twee stadsjagers is naast het artikel in de Metro van maandag 13 september, ook een boek verschenen: “Handboek voor de Vinex-jager” en wordt er een website op nagehouden: http://www.sjoerdmulder.com. Zoals de achterflap van het boek laat lezen, bevat het handboek onder meer “handleidingen voor het vangen, slachten, en bereiden van kip, meerkoet, varken, rivierkreeft en cavia”. Maar wat beide heren vergeten te vermelden is dat jagen zonder vergunning gelijk is aan stropen en dat dieren zoals de meerkoet een beschermde soort zijn, waarvoor zelfs bouwprojecten moeten wijken.

  Het jagen, slachten en bereiden van de stadsdieren heeft Sjoerd Mulder, naar zijn zeggen, meer waardering gegeven voor de dieren. Hij meent ook dat zelf jagen iets zegt over een betere omgang van mensen met dieren. Immers zo’n stadsdier heeft een goed vrij leven gehad. En een zelf gevangen stukje vlees is daarnaast een goed alternatief voor vlees omdat het vrij is van salmonella en EBSL. Maar zoals Sjoerd aangeeft in de Radio 1 uitzending van 25 mei, is het niet de bedoeling dat iedereen stadsjager wordt, aangezien: “als iedereen stadsjager wordt, kan ik er niet van leven”.

  Maar wat bereiken Sjoerd en Meneer Wateetons uiteindelijk? Inspireren ze mensen, brengen ze de Vinex man/vrouw op jachtgedachtes of halen ze alleen de lachers op hun hand? Wie zal het zeggen. De passages over het preparen van bitterballen van roadkill (zilvermeeuw en meerkoet) spreken me aan, vanuit het oogpunt van verspilling. Stadsjagen is natuurlijk geen oplossing voor een goedkope maaltijd, of voor meer diervriendelijk vlees. De meeste onder ons weten immers niet hoe je een dier pijnloos naar het hiernamaals/ je bord moet helpen. En weet iedereen wel welk dier beschermd is en welke niet? Daarnaast is dit hele plan niet duurzaam, want als we met ze allen aan het stadsjagen slaan, zal in een mum van tijd de stad leeg zijn. Het lijk erop dat de beide heren meer willen choqueren, dan echte oplossingen aandragen. Het stadsjagen is geen alternatief voor de intensieve veehouderij, het is een stoer jongensverhaal. Laten we niet gaan stadsjagen, maar laten we met ze allen een vuist maken naar de intensieve veehouderij ipv op alternatieve bronnen te schieten.

 4. IK eet geen dierenleed, geen moord op mijn bord, kan je niet voorstellen he…

  HIJ denkt alleen aan dieren als lappen, kluiven, worsten! Dus vreten maar.

  HIJ denkt dat als je een dier slacht dat je meer respect krijgt voor een dier, als dat zo zou zijn, dan slacht je niet meer, respect heeft te maken met een dier het leven gunnen. Kijken naar een dier en je verwonderen hoe bijzonder dieren zijn en in zijn waarde laten. Maar met deze vent is meer aan de hand, stiekem, publiciteitsgeil, arrogant en een zeer laag bewustzijn, wat zich uit in het zich niet in te kunnen leven in de gevoelswereld van een dier.

  Eet ze, maar gelukkig wordt HIJ door heel veel mensen uitgekotst.

  1. geen vlees maar wel dierlijke bij produkten .we zijn er allemaal strafbaar aan .u ook mevrouw

   ga maar eens na waar stremsel van daan komt .of het leer van u schoenen .de kleding noem maar op .dus mevrouw..het gevoel moet eens terug komen .ons oergevoel

 5. Mevrouw, vergeet u niet straks bij de C1000 een paar plastic bakken met varkenslappen en kipkluiven mee te nemen? Deze kiloknallers zijn zo voordelig dat het niet uitmaakt of u de helft in de vuilnisbak gooit.

  Eet ze!

 6. Mevrouw

  Wateetons is z.g. psycholoog, HIJ bedoelt psychopaat! Lafaard wil anomiem blijven. HIJ vindt dieren vermoorden en slachten een groot feest, dat stiekeme, vooral al dat bloed he… Dat thuiskomen met een prooi, die angst van het dier, het mes…het wurgen…(zie artikel). Wel zielig dat zo'n grote slachter zich zo moet behelpen met zo'n kleine gootsteen!

  Het doden geeft hem zo'n kick! Oh , Ooooooh. HIJ vindt het elke dag een wonder van superioriteit, dat HIJ kan beschikken over het lot van prachtige onschuldige dieren b.v. een cavia. Met pseudomiem; Wat Eet Ons bedoelt hij eigenlijk; Wie Maakt Mij Wat, alles kan gevreten worden behalve IK. HIJ kan zich niet indenken dat de DOOD ook hem grijpt, daar is hij eigenlijk heel bang voor… daarom is hij zo geobsedeerd door het doden en eten van andere schepsels. Daar is ook nog vriendje Sjoerd Mulder die mensen oproept om kippen en ganzen te traceren, om die vervolgens ook te gaan grijpen. Politie Amsterdam; grijp deze misdadigers vanwege hun illegale praktijken!

 7. Een andere goede schrijver met tips voor vervangend vlees is Issei Sagawa. Hij geeft op basis van zijn eigen ervaringen aan dat het eten van mensenvlees op zich een delicatesse kan zijn. Het nadeel van eten van mensenvlees is dat het op één of andere manier verboden is, het voordeel is dat we een overschot aan mensen hebben. Maar ik denk dat ik eerst maar begin met het kleine wild voordat ik over ga tot het grote wild? šŸ˜‰

  1. @SirCumSized

   Je naam zegt het al eigenlijk. Heb medelijden met een vrouw die jou ooit zal ontmoeten laat staan huwen/samenwonen! Je geeft de moordenaar van een onschuldige vrouw een podium net als die andere zieke Japanezen die deze man haast verafgoden! Hij is stinkend rijk geworden aan het niet alleen doden, maar ook nog eens vernederen van een lijk! Al bedoel je dit sarcastisch, er klopt geen hout van. Ik hoop dat je nooit dochters zult hebben want alleen dan zou je weten wat je zegt!

Maak mij blij en geef reactie :D