Ministerie van Justitie doet aan censuur en geschiedenisvervalsing (Koninklijke Bibliotheek)

Ministerie van Justitie doet aan censuur en geschiedenisvervalsing. Anders kan ik het niet noemen, Het Ministerie van Justitie heeft een negatief advies gegeven over de toegankelijkheid van nazistische publicaties uit de Tweede Wereldoorlog voor het digitaal krantenarchief van de Koninklijke Bibliotheek: geschiedenis.vpro.nl aanluitend: Verboden bronnen

3 gedachten over “Ministerie van Justitie doet aan censuur en geschiedenisvervalsing (Koninklijke Bibliotheek)”

  1. Onze minister van Justitie , EHB, kiest altijd voor de strategie "better safe than sorry", is juristen eigen. Naar mijn mening gaat het hier om een "zakelijke berichtgeving" van de KB dus is artikel 137e WvS , het zogenaamde "Mein Kampfartikel" niet van toepassing?

    Ik kan me ook voorstellen dat het ministerie van Justitie bang is voor verspreiding van documenten die de KB zou publiceren maar dat is mijns inziens op de vangen door middel van de gekozen techniek: maak het niet kopieerbaar? Maar daar zit 'm nou net het probleem; hoe maak je een publicatie niet kopieerbaar tegenwoordig?

    Ze kunnen bij de KB natuurlijk ook kiezen voor niet publiceren digitaal maar een inkijkexemplaar en dat kan volgens mij nu al, dus of er sprake is van censuur?

Reacties zijn gesloten.