Auto rijdt op energie die het huis produceert

Toekomst ? Dit is geen toekomst, een (jaren 30) huis die niet is aangesloten is aan gas en elektra en nog eens extra energie levert om je elektrische auto ruim 5000 kilometers te laten rijden staat al in Nederland.

Super toch ?! Maar wat denk je als je met zo’n idee bij instanties komt ? :

Zeggen ze steevast: ’Niet doen, kost veel geld, levert amper iets op’. Ze hebben er gewoon geen zin in. Daarom hebben we er met behulp van partners zelf maar een gebouwd. Dan kunnen we echt iets laten zien.”

Lees maar verder in de trouw.nl : De auto rijdt op energie die het huis levert
En hier onder de opening van het EnergiePlusHuis van InnoConstruct door Minister Cramer en wat is Minister Cramer toch enthousiast he ?!


InnoConstruct heeft, in samenwerking met diverse partners, een jaren 30-woning te Leusden gerealiseerd. Niets bijzonders op zich, echter; deze woning is de eerste energiepluswoning van Nederland in zijn soort. Een korte uitleg over onze visie op de combinatie tussen duurzaamheid en mobiliteit. : innoconstruct.nl

7 gedachten over “Auto rijdt op energie die het huis produceert”

 1. Nederland is van Europa één van de vijf slechts presterende landen als het gaat om investeringen in duurzame energie. Oorzaken zijn onder andere het rigide vergunningenbeleid en het ondoorzichtige subsidiebeleid (ingewikkelde regelgeving).

  Daarnaast speelt de recessie ook geen gunstige rol voor nieuwe investeringen voor bedrijven. Zelfs landen zoals Letland zijn veel verder dan het slechtste jongetje van de klas , Nederland!

  Maar gelukkig is er een trend te zien dat Amerika langzamerhand ook overschakelt naar duurzame energiebronnen dus is het te verwachten dat we over 10 jaar gaan volgen? Op tijd, we shall see?

 2. Je hoor uit de politiek over stimulering van zulke projecten, maar echt projecten die er toe doen worden niet gestimuleerd, zo als deze en wat dacht je de auto die op licht rijdt : http://madbello.nl/?p=5432 dat ding doe het gewoon, maar je hoort er nergens wat over, terwijl dat juist de oplossingen zijn zonder compromis.

 3. Ja het entousiasme druipt er van af ja. Wat een gaaf idee van dat huis.

  Maar ja, de grote bonzen kunnen het niet hebben als zulke huizen er komen, en dat heeft verschillende redenen denk ik.
  .-= Redstar´s last blog ..Blaastest voor toeristen, =-.

Reacties zijn gesloten.