Twitter stream & #backchannel op je eigen site met Twitster

Twitster.com is een PHP applicatie die jouw tweets en de tweets van mensen die jij volgt laat zien op jouw eigen webstek.
Het bijzondere is dat je de tweets ook kan filter door middel van een hash tag (#example) dus ook te gebruiken als backchannel voor conferentie of andere event.
Het werkt wel met een MySQL database, maar voor de rest is de installatie supersimpel, kijk maar in de video hier onder, in drie stappen ben je klaar : Twitster.com


11 gedachten over “Twitter stream & #backchannel op je eigen site met Twitster”

  1. de styling van mn badge is trouwens nog niet helemaal jofel, maar dat komt omdat ik 'm met alle geweld in de allernieuwste JQuery UI bibliotheek wilde gooien en nu conflicteert hij met andere styling.. ken je JQuery? Jij gaat helemaal voor WordPress plugins, maar dieper ingaan op javascript bibliotheken als ext js, Mootools en Jquery (mijn favoriet) is ook heel dankbaar. heb je ook twitter dingetjes, RSS feed en noem maar op in. Of ehh ken je http://openkapow.com? Daar kan je heel makkelijk heel heftige dingen mee doen, kan je bij elkaar prakken wat je wilt, allemaal via javascript/json.

  2. De mijne slaat het niet op in de eigen database, maar is wel een afzonderlijke installatie. Vind ik eigenlijk niet zo goed van me, want het was de bedoeling om er een echte plugin van te maken voor in m'n cms.

    Als je de twitter api een beetje kan volgen is het trouwens heel makkelijk om zelf iets in elkaar te zetten wat precies doet wat jij ermee wilt. En dan is Ruby nog niet eens zo'n slechte keuze, want daar is twitter zelf natuurlijk wel in gebouwd 🙂 hier kan je trouwens heel veel manieren vinden om je eigen twitterdingetje te bakken http://apiwiki.twitter.com/Libraries#PHP

  3. @ Jabir :Ik zag het id in je sidebar, ziet er leuk uit, maar deze is niet echt voor je sidebar en ook geen WordPress plugin, maar een aparte sofware installatie met database, wat eigenlijk los staat van je blog.

    Maar je Ruby on Rails script doe inderdaad het zelfde.

  4. @madbello: Lachen…. ik was de wordpress plugin fabriek daadwerkelijk voor met mijn twitter dingetje op troebelwater. Eigen fabikaat in Ruby on Rails gemaakt, die precies hetzelfde kan.

    <abbr>Jabir’s last blog post..Berichtje voor Scientology</abbr>

Reacties zijn gesloten.