De Wekelijkse Dumpmail Editie van @about:blank

Alles en alleen over blogs en bloggers. Meld je aan voor de wekelijkse en of maandelijkse dumpmail van about:blank en blijf op de hoogte van alle in en out in de blogosfeer: Schrijf mijn in!

Hier onder het voorbeeld van de 3de editie van afgelopen week.

Bloggen met Flair

Deze keer is het de omgekeerde wereld. Niet een blog gaat in de fout door ongevraagd zonder bronvermelding passages over te nemen, maar deze keer is het de Flair die door de mand valt.

Door stom toeval ontdekt Ester van webbles.eu dat haar twee jaar oude item ‘Consternatiebureau‘ is overgenomen in een column geschreven door de hoofdredactrice van het blad Flair. Na de eerste ontkenning van de redactie is de zaak inmiddels opgelost en verder te lezen op webbles.eu: Met flair gejat.

Lees verder >>

(MB)

 

10 Tips voor het gebruik van YouTube-filmpjes op je weblog

Hoewel YouTube nog niet eens zo lang bestaat, is het voor veel bloggers al ondenkbaar er zonder te moeten leven. Welig tieren de filmpjes in de Blogosphere.
Maar veel bloggers weten niet eens dat ze de ge-embedde filmpjes ook veel meer naar eigen wens kunnen presenteren. Door in de url even wat extra toe te voegen kan je de video bijv op 45 seconden vanaf het begin laten starten, of, indien beschikbaar, in hoge kwaliteit voorschotelen, of alle concurrentie weglaten aan het einde.
Makeuseof.com heeft tien handige YouTube-url-tips bij elkaar verzameld. Essentieel voor de blogger die filmpjes toont.

Lees verder >>

(TZ)

 

5 Beste iPhone-developmentblogs

In onze officieuze serie ‘De beste blogs over een bepaald onderwerp’ vandaag de vijf beste blogs over iPhone-development.
Alleen bestemd voor mensen die een iPhone hebben en ook nog eens weten hoe je met de bijbehorende programmeertaal om moet gaan.

Lees verder >>

(TZ)

 

Free Roxana Saberi

De Amerikaans/Iranese journaliste Roxana Saberi, die door Iran is veroordeeld voor 8 jaar wegens spionage, krijgt inmiddels hulp uit de blogosphere. Niet alleen is de website freeroxana.net sinds maart van dit jaar in de lucht, ook zijn er acties op Twitter en facebook te vinden waarbij natuurlijk steun gezocht wordt voor deze totaal belachelijke uitspraak.

Lees verder >>

(MvH)

 

De Nieuwe Reporter modereert verkeerd

De gevestigde media heeft moeite met de nieuwe media, dat is al een hele tijd geen geheim meer. Deze conclusie wordt alleen steeds weer bevestigd door meldingen zoals deze van Willem Karssenberg. Een commentaar van Willem op dit artikel op De Nieuwe Reporter (waar wij ook al melding van hebben gemaakt) werd tegengehouden door de redactie omdat ze (de redactie dus!) vond dat deze inhoudelijk niets zou toevoegen aan het artikel. De reactie van Will

Lees verder >>

(MvH)

 

Nieuwe captcha’s ontwikkeld

Als weblogger kun je uren bezig zijn met beveiligen van je weblog: dichttimmeren, zorgen dat je dit en datjes veilig staan en dat je geen spam krijgt. Dat laatste is een doorn in het oog voor veel webloggers. Je kunt wel een captcha instellen, maar tegenwoordig blijkt het voor spammers kinderspel te zijn om die dingen weer te hacken.

Lees verder >>

(RU)

 

Bloggen is opnieuw dood verklaard (maar gelukkig is de opvolger gevonden)

Hier, in Amsterdam om precies te zijn, zijn enkele gerenommeerde internetpersoonlijkheden vorige week gezamenlijk tot het oordeel gekomen dat bloggen dood is.
En net als in het geval dat de koning dood is, roepen ze daarom: Lang leven het weblog!
Want een nieuw soort blog zou hieruit kunnen ontstaan.
Ach, lees het artikel van Andrew Keen en je begrijpt wat er onder het genot van een enkele mootjes gerookte zalm besproken werd.

Lees verder >>

(TZ)

 

20 Vragen waar bloggers het antwoord op horen te weten

Naar onze bescheiden mening kan je als weblog over het fenomeen webloggen zelf niet genoeg aandacht besteden aan de wet.
Dat moet ze bij The Blog Herald ook gedacht hebben. Bij wijze van uitzondering hebben ze daar een lijstje samengesteld. Een lijstje van twintig vragen over rechten en wetten waar elke blogger van op de hoogte zou moeten zijn.
Korte vragen, korte antwoorden, met verwijzingen naar waar de wet beschreven staat.

Lees verder >>

(TZ)

 

Zuidkoreaanse blogger niet verantwoordelijk voor economische malaise

Volgens Business Insider is de Zuid-Koreaanse blogger Minerva, oftewel Park Dae-Sung, vrijgesproken.
Vorige week berichtten we nog dat hij door de autoriteiten verantwoordelijk werd gehouden voor de economische diepgang van het land. Hij werd gehouden voor een financieel expert, maar bleek uiteindelijk niet meer dan wat zelfstudie op economisch gebied te hebben gedaan. Maar met die ervaring alleen al wist hij de val een Amerikaanse bank te voorspellen.

Lees verder >>

(TZ)

 

Check of je weblog geïnfecteerd is met onzichtbare SPAM software

Als je template en plugins downloadt en gebruik maakt van non-Wordpress-sites kan het gebeuren dat je zonder het te weten software installeert die met base64 gecodeerd is, waardoor je niet kan zien wat de code bevat, zoals slimme spam software.

Lees verder >>

(MB)

 

Net zoveel pro-bloggers als advocaten in VS?

The Washington Post heeft even alle getalletjes bij elkaar verzameld:

The best studies we can find say we are a nation of over 20 million bloggers, with 1.7 million profiting from the work, and 452,000 of those using blogging as their primary source of income.

Waaruit ze concluderen dat er bijna net zoveel betaalde bloggers in de VS zijn als advocaten.
ReadWriteWeb is het daar niet helemaal mee eens.

Lees verder >>

(TZ)

 

Redacteur Ravage door politie verhoord

Na aanhouding van de webmaster van webzine Ravage, nadat Geert Wilders aangifte van bedreiging had gedaan, is nu ook de redacteur en schrijver van de gewraakte column Alex van Veen verhoord op het politiebureau van districtsbureau Meer en Vaart.

Lees verder >>

(MB)

 

Bekendste blogger van Maleisie« duikt onder

Raja Petra Kamarudin wilde niet het risico nemen gearresteerd te worden, dus is hij ondergedoken.
Raja Petra Kamarudin is een van de meest bekende Maleisische bloggers. Op zijn weblog Malaysia Today heeft hij een tijd geleden enkele politici van strafbare feiten beschuldigd. Zo zou de premier volgens hem betrokken zijn bij de dood van een vrouw. Dit leidde tot grote woede bij de politici. Ze probeerden Kamarudin voor twee jaar veroordeeld te krijgen, maar in november sommeerde een rechter Kamarudin weer vrij te laten.

Lees verder >>

(TZ)

 

Hij is uit!: De Hersengarage van Zapruder Inc.

Het lijkt wel een rage. Blogs die ook boeken gaan uitbrengen, kennen jullie deze nog??? De winnaar van de Dutch Bloggies van vorig jaar, niet het Zaplog.nl, maar Zapruder.nl, foutje bedankt! En de jury weet vast wat ik bedoel.

Lees verder >>

(MB)

 

Maak je blogposttietels niet té sensationeel…

Heeft iemand een prachtige titel verzonnen voor een blogpost op Neatorama over het onderwerp borstvoeding voor een vader met kanker, blijkt het weer niet te kunnen
Hoewel sommige mensen de titel Daughter Helps Dad Fight Cancer … By Breastfeeding Him! wel weer konden waarderen en er nog een schepje bovenop gooiden in de reacties.

Lees verder >>

(TZ)

 

Winnaar enige Orwell Prize voor bloggers bekend gemaakt

Van de week zijn de winnaars van The Orwell Prize bekend gemaakt, een prijs voor zowel een boek als voor journalistiek werk dat beantwoordt aan ‘George Orwell’s ambition to make political writing into an art’.
Dit jaar was er ihkv de start van het weblog met de dagboeken van Orwell ook voor gekozen een weblog met een prijs te honoreren. De winnaar in die categorie is het weblog NightJack geworden.

Lees verder >>

(TZ)

 

Gebruik een blog om in 40 dagen je eigen Blovel te schrijven

Moeilijkheden met het schrijven van een roman, of, zoals het in het Engels heet, een novel?
Je kan er natuurlijk een weblog voor gebruiken, bedacht Jorge Escobar van Jungle G.
Maar Escobar wilde het niet op de manier zoals anderen het tot nu toe gebruiken, een Word-document of PDF op je blog zetten en mensen het laten downloaden. Nee, hij wilde er enkele regels aan verbinden om zodoende het de (bijna) nieuwe term ‘Blovel’ te kunnen geven.
Waaronder:

Lees verder >>

(TZ)

 

Twitternieuws op een hoop

Â

(TZ)

 

about:blank wordt gemaakt door:

Aukje – www.aukje.net (AU)
Bakkel – www.bakkel.com (linkdump, MvH)
Edwin – http://www.zbdigitaal.nl/ (ED)
File Under – www.fileunder.nl (FU)
Frank – www.punkey.com (denktank)
Kaat – www.desalniettemin.com (K)
Kaj – www.kajrietberg.nl (KR)
Les Canards – www.lescanards.nl (LC)
Lorenz – www.tweepuntnul.net (LZ)
Michiel – www.badlog.nl (MH)
Mike – www.madbello.nl (MB)
Robert – www.robtheblob.nl (RH)
Roos – http://www.soyrosa.nl (R)
Rutger – http://koekjesfabriek.com/ (RU)
Ton – www.zijperspace.nl (TZ)

Abonneer je voor de maandelijkse e-zine en de wekelijkse dumpmail op onze website.

 

2 gedachten over “De Wekelijkse Dumpmail Editie van @about:blank”

Reacties zijn gesloten.