Stoppen met Koffie

Stoppen met koffie drinken is bijna of zelfs moeilijker dan stoppen met roken. En dat niet zo zeer om een dag geen koffie te drinken, maar om dat op de lange termijn vol te houden, omdat het zo laagdrempelig is en niemand daar last van heeft dat je die heerlijke bruine soep drinkt.
Waarom ben ik gestopt ?

Omdat het zo’n gewoonte werd, de koffie doet eigenlijk niet meer waar het voor gemaakt is en waar voor je het drinkt.
Heb mijn zelf voor genomen alleen koffie te drinken van vers gemalen koffiebonen, max een keer per week, of als het echt noodzakelijk is.
Het afkikken van koffie heeft bij mijn twee dagen geduurd en de bijwerkingen waren wat sufheid en zeurende hoofdpijn, meer niet en nu ben ik aan mijn derde week bezig en het bevalt mijn goed.
Ik word gelijk helder wakker zonder koffie nodig te hebben, de afhankelijkheid van koffie zorgt er voor dat je eigenlijk koffie nodig hebt om je normale staat van zijn te bereiken, terwijl als ik nu een bak koffie drink het gelijk als een drugs werkt en bijna hyper word + dat het dan 3 a 4 keer zo lekker smaakt als normaal, in aanmerking genomen dat ik gemiddeld 3 tot 10 mokken koffie per dag dronk

Ik blijf het mogelijk vinden en elke dag heb ik wel trek in die koffie kick terwijl het best wel lekker aanvoelt om geen koffie te drinken in verband met de helderheid en sufheid ratio, de dag heeft een constante gemiddelde warde van aanwezigheid.

Ben al lang gestopt met drugs, rook niet meer en dagelijks bier drinken heb ik ook achter de rug gelaten en mijn volgende doelen zijn om geen vlees en vis meer te eten om uiteindelijk ook maar eens te stoppen men leven, wat uiteindelijk onvermijdelijk is.

Psycholoog.net · Koffie

Als je al na het skippen van één kop koffie nare gevoelens krijgt, is het raadzaam om te stoppen met koffie drinken. Immers, hoge bloeddruk en nare

Het is weer eens wat anders.

Stop status

 • Gestopt met roken
 • 247 dagen 12 uren
 • 6188 peuken niet gerookt
 • 495,00 € bespaard

14 gedachten over “Stoppen met Koffie”

 1. @ Mike’s Webs : Ik ga al kwijlen als ik de geur van verse koffie ruik

  @ Barry : Oh ja ! Was vergeten dat he een ADO holigan bent 😆

  @ LenmB : Dat is een mooie datum om te stoppen of iets af te spreken, maar knap van je.
  En de noodzakelijkheid doet zichvoor als ik depri ben, te moe maar toch iets moet doen, of een lekker kick voor inspiratie wil hebben, dan werkt koffie uitstekend en bijna op drug als speed lijken 😉

 2. Ook koffie lust ik niet. Er zijn weinig dingen die ik wel doe zit ik me te bedenken. Roken doe ik niet drink niet gebruik geen drugs en drink ook al geen koffie. Zou dit het toppunt van saai zijn?

  Barry’s last blog post..De trompet buurman

 3. @ Mike’s Webs : Ik moet toegeven dat het inderdaad een stuk saaier i, maar dat heb ik bij tijd nodig om weer mijn hoogtepunten te bereiken 😉

  Robert Irving III : Het maakt ook niet uit en voor mijn ook een onbewuste bezigheid die bewust heb gemaakt, ik was ook al dat oploskoffie en andere smerige namaak, of slecht gezette koffie zat en heb besloten even kwaliteit in plaats van kwantiteit te nemen.

 4. lekker joh, koppie koffie. maakt dat nou uit 😉
  ik drink meestal alleen koffie op het werk, ’s ochtends op het werk is het wel lekker.
  mis het ook niet als ik een paar dagen geen koffie neem.
  ik ben er niet zo bewust mee bezig.
  maar je hebt je redenen, dus succes ermee!

  Robert Irving III’s last blog post..leuk t-shirt

 5. Ha, ha, ik moest erg lachen om je stopstatus. Gaat goed zo te lezen, gefeliciteerd! Maar je niet alle slechte dingen des levens laten staan hoor, dat lijkt me erg saai. Hoewel ik helemaal ben voor niet-roken trouwens… Koffie vind ik nog steeds een lekker genotsmiddel, maar goed, ik drink er maar drie kopjes per dag van. Valt nog wel mee dus.

  Mike’s Webs’s last blog post..New York & NL: Jetlag en een koffer vol inspiratie

Reacties zijn gesloten.