Wilders wordt Vervolgd

De poppen zijn weer aan het dansen en feest in medialand. Het Amsterdamse gerechtshof heeft besloten dat PVV-leider Geert Wilders alsnog moet worden vervolgd voor zijn uitlatingen. En hier zijn we beland op het einde van het vrije woord en meningsuiting, hoe erg die uitspraken ook waren : Google, zoek maar uit.

wilders-vervolging

Of lees het hier verder : rechtspraak.nl/Gerechten/Gerechtshoven/Amsterdam

7 gedachten over “Wilders wordt Vervolgd”

 1. Ben heel blij met de beslissing van het Amsterdamse Gerechtshof. Vrijheid van meningsuiting is heel belangrijk, maar ’t heeft wel grenzen en ’t is maar goed dat die er zijn. Groeps beledegingen vallen eenmaal onder discriminatie, zeer zeker op de menier wilders dat heeft gedaan. Ik woon in GB (Manchester) en hier zijn ze nog strenger voor zo’n uitlatingen. Het is echt alleen maar Nederland die zo makkelijk probeert te denken dat alles kan. ’t Gaat nu gelukkig de goeie kant op met deze uitspraak. Heel blij….

 2. Er is onmiskenbaar een heel groot gedeelte van de autochtone bevolking, met name in en rond de grote steden, dat negatieve opvattingen en/of ervaringen heeft met een of meerdere facetten van de opgedrongen multiculturele samenleving en het gebrek aan integratie van Islamitische ‘medelanders’ in het bijzonder.
  Om eerlijk te zijn, ik kom nauwelijks positieve autochtonen tegen. Is misschien een kwestie van met wie men omgaat en waar men zich ophoudt, maar frappant is het wel. Veel van deze autochtonen hebben onderling een vergelijkbare mening als de heer Wilders. In die zin is de heer Wilders hun spreekbuis in de tweede kamer en gezien zijn zetelaantal en de peilingen is zijn aanwezigheid en mening aldaar gelegimeerd. Het kan toch niet zo zijn dat de autochtone multiculti-critici de mond wordt gesnoerd uit angst voor een eventuele binnenlandse escalatie? Dat had de politiek dan maar van tevoren moeten bedenken. Het is ook niet zo dat dit een Nederlands fenomeen is, nee in nog veel meer Europese landen speelt dezelfde problematiek en dat geeft toch wel te denken. Vroeger waren wij tolerant, vriendelijk en vredelievend. Maar tolerantie heeft ook z’n grens en dat wordt door de politiek al decennia lang gebagatelliseerd. Het spook dat Wilders heet is niets meer dan een woordvoerder voor een probleem in de samenleving. En dat probleem heeft de oude politiek zelf laten ontstaan. Wat dat betreft mag de oude politiek ook meteen voor de rechtbank verschijnen, voor grove nalatigheid met polarisatie van de samenleving tot gevolg. Laten we wel wezen, de boel is gewoon ontspoord.

 3. Wilders wint dus weer.
  Media aandacht.
  Er is geen programma waar hij in voorkomt.
  Voorpagina nieuws.
  Afijn; of hij schuldig of niet wordt bevonden; gewonnen heeft hij.

  (Buiten inderdaad de vraag waar is de grens van vrijheid van meningsuiting. Persoonlijk vind ik dat hij vaak erg ver gaat.
  Maar ik vind altijd dat negeren beter is dan aandacht geven.
  En hoe lang is dat nu wel allemaal niet geleden?).

 4. Wat mij opvalt is dat zoveel maanden na de gewraakte uitspraken van GW *zou dat strategische timing zijn van het OM?* pas actie wordt ondernomen tegen eventueel niet wettelijk kunnende uitspraken van ome Geert? En wat mij nog het meeste stoort aan deze onwelriekende affaire is dat indien ome Geert namens één of ander geloof had gesproken, dat het ineens wel zou kunnen want ja, de Grondwet dekt dan wel de échte vrijheid van meningsuiing onder excuss van het geloof af. Jezus Christus, we zijn echt weer terug in de Middeleeuwen!!!!

 5. Ik vind het niet kloppen dat hij vervolgd wordt maar er klopt wel meer niet hier in Nederland. Dit is een hele slechte zaak (ik ben geen aanhanger van Wilders maar de vrijheid van meningsuiting is een groot goed waar we trots op moeten zijn).

 6. Hij gaat gewoon te ver en te vaak. Soms zegt hij nuttige dingen maar dat komt zelden voor. Beter was negeren want hij was al een beetje de media aandacht kwijt.

 7. Ook ik ben het niet geheel eens met Ome Geert, maar wat het OM nu doet klopt ook niet. Op deze manier worden toch echt de poten onder onze vrije meningsuiting weggezaagd!!!
  Mogelijk produceer ik ook nog wel e.e.a. hierover.

Reacties zijn gesloten.