Joodse Haai eet Palestijn

joodse-haai-eet-palestijn
Klik op het plaatje om de vergroting bij de Telegravin.nl te kijken

De afgelopen dagen was er een hoop ophef over de Foto des Tages van Sargasso. Een confronterende ”spotprent” over het Israëlisch-Palestijns conflict, zo erg dat de redactie van sargasso spotprent verwijderd heeft, wat volgens mijn nog meer reactie in de blogsphere veroorzaakte dan die spotprent zelf op hun eigen site.
Is het echt zo erg ? Kan dat ook niet meer ? Zo op het eerste gezicht schets het aardig de werkelijkheid. Al machtig wezen die de hulpeloze aanvalt, of kan je dat ook niet meer zeggen tegenwoordig ? Ben ik dan gelijk een antisemiet ? Ach ! iedereen heeft recht op leven en mening en voor mijn valt dit zeker niet onder discriminatie. Lees het maar hier onder verder…
lucaswashier.nl + detelegravin.nl + hetvrijevolk.com + bbrussen.nl + enz. enz.

4 gedachten over “Joodse Haai eet Palestijn”

  1. Het is moeilijk om een echte definitie te geven wat antisemitisme nu eigenlijk is maar in het algemeen gezegd wordt de volgende definitie gehanteerd; “een vijandige houding ten opzichte van Joden op grond van vooroordelen”. Afgezet tegen dit plaatje vraag ik mezelf het volgende af: is er sprake van een vijandige houding? mmmm, Ja. Zijn er sprake van vooroordelen? Mmmm, discutabel want in de afgelopen 7 dagen is toch wel degelijk gebleken dat de strijd tussen Israël en Hamas gezien wapengekletter een oneerlijke strijd was en dat Israël vele malen groter was (haai?) dan de kleine zwemmende Hamas-aanhangers (zwemster?). Overigens is het plaatje (bewust?) niet compleet want gezien de geloofsovertuigingen van de Hamas moet deze zwemster zeker een Burkini dragen 😉

  2. Als dit allemaal niet meer mag dan kunnen we gerust gaan hangen. Goed dat je hem geplaatst hebt en het heeft gelijk effect want gelukkig is er nu een staakt het vuren van beide kanten….

  3. Gewoon plaatsen, waarom zou het niet mogen? Als iemand vindt dat het in zijn ogen zo is en hij heeft daar goede argumenten voor, waarom dan niet doen. Over Hitler zijn op youtube ook genoeg grappige filmpjes gemaakt bv deze http://www.youtube.com/watch?v=KufHGYKqH9E . Gewoon allemaal niet zo krampachtig doen over filmpjes tekeningen over goden profeten landen en bevolkingsgroepen. Beetje de lol over dingen inzien dan zou de wereld er een heel stuk leuker zijn!!!

Reacties zijn gesloten.