Metabool syndroom & light frisdrank

nekschot.jpg

Metabool syndroom : Combinatie van ziekste die de kans op het krijgen van hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker verhoogt. En dat door het gebruik van light frisdrank en wat voor light troep dan ook. Hier een artikel van medicalfacts.nl wat wel wat warrig overkomt en vergeet te vermelden wat in light producten zit :  Aspartaam ( Geschiedenis van Aspartaam: (Nutrasweet) E951 ) een chemische zoetstof die het DNA beschadigd. Maar wie ben ik, lees verder : Meer kans op metabool syndroom met light frisdrank  Drink je een light frisdrank per dag, dan stijgt je kans op het metabool syndroom met 32 %. Als de overheid het niet doet dan doet het bedrijfsleven het wel.

12 gedachten over “Metabool syndroom & light frisdrank”

 1. Als je weet waar aspartaam wel niet in zit 😕
  Zelfs in (kinder)tandpasta…
  Echt gezond eten is wel bijna onmogelijk geworden, ook als je kijkt naar de GMO’s.
  Zelfs producten die niet zijn gemaakt met GMO’s kunnen door bestuiving al besnet zijn (is bewezen).
  Voor mezelf zal het me een zorg zijn eerlijk gezegd, maar mijn kinderen; daar baal ik wel van, want ik probeer altijd wel op te letten.

 2. @ Mike: mijn vriendin en ik lopen inderdaad in de supermarkt met het boekje “Wat zit er in uw eten?” van Corinne Gouget. Is een handige kleine pocket uitgave met daarin een toelichting op alle kleurstoffen, conserveermiddelen, voedingszuren en emulgatoren ingedeeld in gevarenkleuren groen, oranje en rood. En tja, door de massaproduktie van voedingsmiddelen wordt natuurlijk door producenten niet altijd even zorgvuldig omgegaan met deze toevoegingen; geld genereren staat voor hen boven de gezondheid van de consument.

 3. Als ik die lijst zie dan is het zeker niet gezond en snap niet dat ze in plaats van dat chemisch goedje geen natuurlijke alternatieven gebruiken. Als je in de supermarkt loopt moet je verdomd goed opletten wat je koopt, je bent minstens een half uur langer bezig om te kijken en lezen wat er in producten allemaal zit.

 4. Duud, dat artikel op medicalfacts is verwijderd. Als heavy light drink consumer [meer dan drie per dag] had ik graag gelezen wat het gevaar dan inhield. Kun je from memory nog zeggen wat er in dat artikel stond?

Maak mij blij en geef reactie :D